【連登 商業電台 光明頂 討論區(十二)】

5001 回覆
55 Like 5 Dislike
哇19咁講得罪哂兩邊人都似
似係又想hea咗佢就算
19 講啲風涼話
好撚火
諾貝爾物理學獎得主「光纖之父」高錕今日(23日)離世,享年84歲。他除在學術級層面取得非凡成就外,亦於1987年至1996年期間出任中大校長,為教育作出貢獻。

高錕近10年的校長仕途,並不是一帆風順。他曾於1993年接受委任為港事顧問引發軒然大波,被學生質疑他代表中大,不適合擔任此職,要求他公開交代,學生會更多次於公開會示威,抗議他出任港事顧問。身為「光纖之父」卻多次遭學生抗議和羞辱,當年被問到校方會否處分示威的同學,他卻語氣平靜的回答:「處分?我為什麼要處分他們?他們有表達意見的自由。」他在2009年獲頒諾貝爾物理學獎,於翌年將所獲得的18個獎狀、獎牌,包括物理學獎,贈送給中大。
鮑sir 堅嬲
飯焦講嘅免費性服務
屌你陶傑, 呢D 事件呢D 時候仲拎嚟玩佢果D 幽默
鮑SIR 都閘左佢幾次, 佢死都要講落去
鮑SIR 都忍唔住DIU
好心啦, 比少少尊重呀
真係揾晚請白才女困下好wo, 講下同阿paul既性史
中大校長得一個
免費性服務
免費性 服務
免費 性服務
19一講呢啲話題就會用一種戲謔既程度
大男人主義
依點我真係會好唔buy 19
兼且會好想打9佢
麻煩鮑sir幫我地教訓條19
前兩日就散水

今日就風涼話

擺聽
歷任校長嚟講竟然有人不知所謂過李國章
SRY BUT IDK WHO
我覺得19係反抽, 等d年紀大人仕得知
真MEETOO
LM

佢係唔係想轉型做燒山
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞