有冇報左教大EdUHK Non-JUPAS既巴絲打?

1001 回覆
12 Like 10 Dislike
我cgpa 3.4x (不是asso/hd student, 讀緊出面既大學ge psy , year2 , eng medium of instruction) 報左edu psy , dse 44332, ielts 6.0
2/20 interview, 自問自己in得5差,但到而家都無收到offer, why?

讀緊大學做咩重要報edu ,有時佢無咁快比offer,我都等左個幾月

因為想返香港讀書
有冇巴打報咗通識教育果科

仲等緊
聽日去in pe 好緊張冇offer=冇書讀,聽日最後入UGC機會
仲係 selected for interview 看來冇機了 唔該巴打

我都係selected for interview, 之前問佢 佢話最遲7月底通知....
Btw 有冇人health ed conditional offer letter冇提過個cgpa要幾多?佢剩係寫交齊文件就claim到offer

我都係health ed,但direct offer
如果冇寫就當唔洗gpa要點,總之完成左associate degree我諗就ok

我有 health education既offer,個留位費有8000幾蚊,依家重諗緊點好

Hi絲打 終於多一個可能做到同學嘅絲
好貴啊,我都諗緊其實

+1,我conditional offer
我都諗緊留位費點 4月頭要決定好難 希望其他nursing programme收我啦 仲等緊東華 ou offer

巴定絲?加埋我同你,喺依個po應該有4個有offer

8千幾真係好貴

學貴仲貴 皆因我唔係讀health asso所以仲要再讀啲bridging courses,學費20萬走唔甩

我讀Higher diploma所以唔使,我都等緊東華offer,Ou 就連面試都無

我讀社科
諗住今晚報,依家讀緊幼教year 2 ,CGPA3.2 ,好驚佢收哂人 但係廿萬真係好貴,同時間諗住4月3報埋樹人輔心,大家覺得如何? 好想讀到大學呀

樹仁輔心要讀4年,4年學費總共65,000X4=260,000,北角,出路:輔導員?
教大健康讀2年,2年學費約20萬,大埔郊區,出路:讀pgde、master???

自己睇你考慮甚麼 ~
諗住今晚報,依家讀緊幼教year 2 ,CGPA3.2 ,好驚佢收哂人 但係廿萬真係好貴,同時間諗住4月3報埋樹人輔心,大家覺得如何? 好想讀到大學呀

唔記得講,想報health education full time

我報左full time同收左direct offer,可以交流下
上面見到有巴打問宿舍嘅事
其實sf有得報hall 不過如果係巴 入到機會會少好多 唔好太理想覺得入到a b c hall jc可能有機會
而且hall fee係ugc嘅1.5倍 無記錯的話

因為我男友同兩個fm都係sf 男友reg唔到 rm比成萬幾蚊一個sem 我就七千左右

有機會就得啦
如果accept左到時係咪都報左先囉咁
真係太遠啦大埔

如果我決定,我一定第一個去報
但係入hall係除左睇你住邊之外,仲好似會睇埋你d課外活動表現??

屯門好難入大埔有冇分加
我可以打hall team

聽過有人住長洲都入唔到

咁誇

都係以前睇secrets見到

唔記得講,想報health education full time

係報快啲報啦,個課程主仼有去我學校講講座,佢地係早報早收,收哂就無

冇錯 因為已經出左第一輪offer,我諗下一輪要等4月尾先出
聽日去in pe 好緊張冇offer=冇書讀,聽日最後入UGC機會

pe唔係sf咩?

樹仁輔心要讀4年,4年學費總共65,000X4=260,000,北角,出路:輔導員?
教大健康讀2年,2年學費約20萬,大埔郊區,出路:讀pgde、master???

自己睇你考慮甚麼 ~

多謝你回覆我呀,好感動,身邊同學都出黎做野,想上番去既得好少,我都無得點同佢地討論。咁樣衡量好似health education 較好,可以遲下讀番個master 。我見樹人有二年級入學,但唔知收唔收幼教 諗住試埋 其實我報左中大hku幼教 但interview都無

係報快啲報啦,個課程主仼有去我學校講講座,佢地係早報早收,收哂就無

冇錯 因為已經出左第一輪offer,我諗下一輪要等4月尾先出

好!依家即刻報

我報左full time同收左direct offer,可以交流下

你有無推薦信? 同埋你今年幾大啊
Btw 有冇人health ed conditional offer letter冇提過個cgpa要幾多?佢剩係寫交齊文件就claim到offer

如果冇寫就當唔洗gpa要點,總之完成左associate degree我諗就ok

如果係咁同direct有咩分別

如果係咁同direct有咩分別

呢科有ft同pt,有好多位想收多啲學生

一報就有

巴打加油 精神上支持你

pe唔係sf咩?

有一科ugc,有一科SF

自己睇你考慮甚麼 ~

多謝你回覆我呀,好感動,身邊同學都出黎做野,想上番去既得好少,我都無得點同佢地討論。咁樣衡量好似health education 較好,可以遲下讀番個master 。我見樹人有二年級入學,但唔知收唔收幼教 諗住試埋 其實我報左中大hku幼教 但interview都無

唔洗客氣,我都係簡單分析下啫 可能會有錯
我都要補充番一點,香港做輔導員點都係要讀到master,所以你如果以做輔導員為目標嘛係得bachelor絕對唔夠 除非你本身諗住當哩科係讀書咁讀同進修自己
佢似係都收,我諗你可以放心 快啲報喇~

你有無推薦信? 同埋你今年幾大啊

我冇信,但係有工作經驗
我係20頭既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞