有冇報左教大EdUHK Non-JUPAS既巴絲打?

1001 回覆
12 Like 10 Dislike
講多小小 SF 撚啦

LSE 就失業,詳情睇多D新聞就知
GCS就日日打飛機話自己係神科SF,咩呂大樂教
其他 SF,全部用黎俾教院正名
因為當時政府評教院學科太單一
故此開大量呢D SF,
大家要明白 咩野叫 SF,
就係因為教大拎唔到UGC funding,個科質素UGC唔批
但又想水班人黎,又要符合政府正名大學要求
所以 SF 呢個產物,我都無野好講
教大個名已經唔多得,SF仲要仆入黎讀,想了結前途既話,都係一個好方法

的確係,不過有心讀既都搵到工,我識啲師兄有啲都有幾好offer
不過唔多鍾意gcs,成日以為自己係神科。人地無睇唔起人佢地就睇唔起其他sf,心諗做乜?

GCS真係有咁既情況? 我只係知道佢地資源都唔差

當然,再差都仲有。做左老鬼咩撚都睇透真係

話說絲打係咪eduhk grad?
講多小小 SF 撚啦

LSE 就失業,詳情睇多D新聞就知
GCS就日日打飛機話自己係神科SF,咩呂大樂教
其他 SF,全部用黎俾教院正名
因為當時政府評教院學科太單一
故此開大量呢D SF,
大家要明白 咩野叫 SF,
就係因為教大拎唔到UGC funding,個科質素UGC唔批
但又想水班人黎,又要符合政府正名大學要求
所以 SF 呢個產物,我都無野好講
教大個名已經唔多得,SF仲要仆入黎讀,想了結前途既話,都係一個好方法

的確係,不過有心讀既都搵到工,我識啲師兄有啲都有幾好offer
不過唔多鍾意gcs,成日以為自己係神科。人地無睇唔起人佢地就睇唔起其他sf,心諗做乜?

LSE既人係會自己真係知會失業
所以努力,都會博PGDE,
屌你GCS,成班日日話自己 SF最強,痴線

LSE最慘係仲有班ugc的,不過都係搵唔到工

通識真係唔係專科專教
若要生活好
教大好老土
仲要讀SElf 飯
自己搵黎煩

依20個字係咪絲打對世人既贈言
真係要讀教大既話
趁Full-time Government-funded Undergraduate Programmes
Applications for Non-JUPAS 2017 entry are now OPEN.
Application deadline: 31 May 2017
報下 BEd 啦

多謝絲打,我會重新好好諗下要唔要take offer
如果讀BEd科有咩好提議
我再望多少少個資料先
我想問下其實gpa如果我3.25仲有冇機輪到 psy n手飯
有in過

我cgpa 3.52都冇psy offer 等N手飯

你in得好差?
好多人3.3,4左右都有offer
不過你3.5仲有大把選擇la
而家先報ugc degree會唔會浪費錢
而家先報ugc degree會唔會浪費錢

利申 而家CGPA得2.9x 預計最後會<3.1
我想問下其實gpa如果我3.25仲有冇機輪到 psy n手飯
有in過

你in得好差?

可能佢ASSO 學院非 space,hkcc ,cccu 呢

咁絲打或巴打
有冇前人3.25等到psy n手飯?
真係要讀教大既話
趁Full-time Government-funded Undergraduate Programmes
Applications for Non-JUPAS 2017 entry are now OPEN.
Application deadline: 31 May 2017
報下 BEd 啦

多謝絲打,我會重新好好諗下要唔要take offer
如果讀BEd科有咩好提議
我再望多少少個資料先

呢層你係咪真係想做老師先

稍後tg你,謝謝絲打先 無言感激
有in過

你in得好差?

可能佢ASSO 學院非 space,hkcc ,cccu 呢

咁絲打或巴打
有冇前人3.25等到psy n手飯?

有 ,不過 psy 都收得緊,尤其英文能力睇重

問題係垃圾speed催交錢...
我驚唔交錢到時0 offer 樹仁又唔收就仆街...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞