有冇報左教大EdUHK Non-JUPAS既巴絲打?

1001 回覆
12 Like 10 Dislike
in左3月8 Music in Education未有回音
上網睇個status由
Selected for interview --> Submitted

以我所知,如果你有offer有,有啲科如果收你係會直接寄Offer Letter去你屋企
有啲都會E-mail提你已有Offer,將會寄信畀你
定時定候check下屋企個郵箱啦祝你好運

我都有聽人講會寄offer信 btw 唔該

唔使客氣 願Offer神上左你身
之前有問過入邊D STAFF,佢話讀完哩科既學生都有唔少去讀master,例如讀master nursing咁
有D譬如本身係讀Social work asso既,讀完可能係for有個degree,比就咁得asso又多返D競爭力,可以做長者服務、健康推廣咁
唔知解唔解答到你

雖然佢地係咁講,但係我覺得哩個programme既出路都好廣既
以我為例,我都只係想拎多個degree同埋學下點樣推廣校園健康
我記得佢好似有分兩個stream,一個係school health同埋護理學?
唔知係咪old news但可以for reference

巴打咩gpa入左呢科?condition定direct?

我3.4X入,direct offer
因為我已經related discipline asso畢業,已經取得佢require既professional qualification,同埋有working experience
不過聽過有人講,哩科比起以前易入左,所以我諗gpa過3同埋有related discipline就已經冇問題
上網睇個status由
Selected for interview --> Submitted

我仲係Selected for interview
唔知係咪英文太差

身邊有朋友都有報哩科,都未聽見佢有消息
再等下先啦巴打 祝你好運

多謝巴打
好驚.....佢in之前話我入左 入學scholarship select list....唔知有冇幫助
好緊張

我scholarship都無 interview果part炒左 其實就無乜問題

希望大家都有offer
到時相認下
上網睇個status由

唔知係咪英文太差

多謝巴打
好驚.....佢in之前話我入左 入學scholarship select list....唔知有冇幫助
好緊張

我scholarship都無 interview果part炒左 其實就無乜問題

希望大家都有offer
到時相認下

我都求有health education既巴絲打可以同我相認
想問吓swt放左offer未。一啲消息都未

唔清楚啦依層,唔敢亂答
召喚有報依科既巴絲打
你都係打番畀佢地department問下會準確d,好過自己喺到囉囉攣

唔係3.0幾連interview 都冇
有無人報左BEd BAFS收到offer?

我見有人收左呢科offer啦
有無LSE收到offer
9萬一年
英文dse得2 又冇ielts 係咪一定吾會收?
其實係咪無人報pe 好似無見人提過

收到了
上網睇個status由

唔知係咪英文太差

多謝巴打
好緊張

希望大家都有offer
到時相認下

我都求有health education既巴絲打可以同我相認

Health related hd 3.3/4.0 cgpa ielts7分 有1年internship
Direct offer 無in過
等緊poly 老人科offer 唔收就會讀

其實呢科sf係咪報名就有

睇佢要求 最好就考ielts

同埋吾你老母
有無LSE收到offer

好似唔見有人提過收到
9萬一年

依科真係好貴 所以其實我都仲諗緊讀唔讀
4月頭要決定同埋交8000幾留位費

我DSE全部合格,惟獨冇ielts,都收左
主要睇你有冇社工牌、護士、老師牌、教練牌
其實係咪無人報pe 好似無見人提過

BU PE就見唔少,eduhk比較少人提
你可以去eduhk個Post望下

收到了

恭喜巴打
edu sf..
你肯定讀完搵得番?

其實依科唔係我first choice,我仲等緊其他offer
利申:有報埋eduhk既ugc
上網睇個status由

唔知係咪英文太差

多謝巴打
好緊張

希望大家都有offer
到時相認下

Health related hd 3.3/4.0 cgpa ielts7分 有1年internship

Hi巴打 終於捕獲到一個
除左我冇ielts同埋唔係health related ad/hd,其餘同你相似
我都有報poly applied ageing擺2nd choice,都冇interview
本身Edu大部分嘅科已經廢,仲要sf
真係慘過死
真心唔建議讀

唔知係咪英文太差

多謝巴打
好緊張

希望大家都有offer
到時相認下

只要係sw/nurse/health asso就幾乎肯定有offer
gpa2.7以上就穩陣啲,eng 2都可以

非常清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞