有冇報左教大EdUHK Non-JUPAS既巴絲打?

1001 回覆
12 Like 10 Dislike
講多小小 SF 撚啦

LSE 就失業,詳情睇多D新聞就知
GCS就日日打飛機話自己係神科SF,咩呂大樂教
其他 SF,全部用黎俾教院正名
因為當時政府評教院學科太單一
故此開大量呢D SF,
大家要明白 咩野叫 SF,
就係因為教大拎唔到UGC funding,個科質素UGC唔批
但又想水班人黎,又要符合政府正名大學要求
所以 SF 呢個產物,我都無野好講
教大個名已經唔多得,SF仲要仆入黎讀,想了結前途既話,都係一個好方法

依方面之前都有見過巴絲打講過,感謝絲打打左係到等一班可能會讀SF既同學仔多角度咁睇
其實都有聽講過D SF科係好草率咁開,未有慎重評估過,
依加咁望番都覺得風險算係幾高 我都想知SF科同學仔既就業情況
我認同的確sf資源差啲,但你話比人歧視就無咩可能,事實上sf人仲多過ugc,所以同學間好少話睇唔起sf

利申兩邊都讀過

我既睇法同你就有D出入
你望望SECRET 就知久唔久就有人屌 SF

通常SF自己笑自己姐我諗,我見身邊都無咩朋友睇唔起SF 不過講真讀UGC嘅學費的確平好多,呢點係我覺得最大分別

你睇我好,我睇你好
聽左咁多意見之後,睇黎我都要重新考慮下是咪會take offer
講多小小 SF 撚啦

故此開大量呢D SF,
就係因為教大拎唔到UGC funding,個科質素UGC唔批
教大個名已經唔多得,SF仲要仆入黎讀,想了結前途既話,都係一個好方法

的確係,不過有心讀既都搵到工,我識啲師兄有啲都有幾好offer
不過唔多鍾意gcs,成日以為自己係神科。人地無睇唔起人佢地就睇唔起其他sf,心諗做乜?

GCS真係有咁既情況? 我只係知道佢地資源都唔差
我想問下其實gpa如果我3.25仲有冇機輪到 psy n手飯
有in過

我cgpa 3.52都冇psy offer 等N手飯
想問有冇GES 消息 都已經兩個星期
interview hea 到爆
仲係selected for interview 幾時會轉
有冇人收到或者有消息

呢D科唔駛咁緊張啦

無 offer 係手 做咩都提唔起精神
講多小小 SF 撚啦

故此開大量呢D SF,

依方面之前都有見過巴絲打講過,感謝絲打打左係到等一班可能會讀SF既同學仔多角度咁睇
其實都有聽講過D SF科係好草率咁開,未有慎重評估過,
依加咁望番都覺得風險算係幾高 我都想知SF科同學仔既就業情況

做Office lady office boy 都算就左業既話
咁一定大把

如果唔計呢,想知道係出school/ngo做既情況
我認同的確sf資源差啲,但你話比人歧視就無咩可能,事實上sf人仲多過ugc,所以同學間好少話睇唔起sf

利申兩邊都讀過

我既睇法同你就有D出入
你望望SECRET 就知久唔久就有人屌 SF

通常SF自己笑自己姐我諗,我見身邊都無咩朋友睇唔起SF 不過講真讀UGC嘅學費的確平好多,呢點係我覺得最大分別

你睇我好,我睇你好
聽左咁多意見之後,睇黎我都要重新考慮下是咪會take offer

唔好take,除非去到絕路

我係health edu啊
多問一句,絲打你覺得其他八大啲SF top-up好,定係eduhk SF好
我諗頭先討論左咁多,如果有追post既人都想知道兩方面既比較
唔該絲打 不勝感激
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞