有冇報左教大EdUHK Non-JUPAS既巴絲打?

1001 回覆
12 Like 10 Dislike
有無TCSL嘅巴絲
本身Edu大部分嘅科已經廢,仲要sf
真係慘過死
真心唔建議讀

其實我都同時等緊其他offer,只係暫時收到依一科offer
當住水泡先
有無TCSL嘅巴絲

已收到offer?

身邊有朋友都有報哩科,都未聽見佢有消息
再等下先啦巴打 祝你好運

多謝巴打
好驚.....佢in之前話我入左 入學scholarship select list....唔知有冇幫助
好緊張

我scholarship都無 interview果part炒左 其實就無乜問題

希望大家都有offer
到時相認下

我都求有health education既巴絲打可以同我相認

Health related hd 3.3/4.0 cgpa ielts7分 有1年internship
Direct offer 無in過
等緊poly 老人科offer 唔收就會讀

其實呢科sf係咪報名就有

只要係sw/nurse/health asso就幾乎肯定有offer
gpa2.7以上就穩陣啲,eng 2都可以

我都收到佢email 想知道佢會比咩 condit offer
其實係咪無人報pe 好似無見人提過

我報左不過體能得 d,一下引體上升都做唔到 23號in ,希望唔好睇體能咁睇得咁重要
有無TCSL嘅巴絲

已收到offer?

讀緊
有無人讀緊or報左LSE 尬?
呢科報就有
呢科報就有

你話邊科?

多謝巴打
好驚.....佢in之前話我入左 入學scholarship select list....唔知有冇幫助
好緊張

我scholarship都無 interview果part炒左 其實就無乜問題

希望大家都有offer
到時相認下

我都求有health education既巴絲打可以同我相認

Health related hd 3.3/4.0 cgpa ielts7分 有1年internship

只要係sw/nurse/health asso就幾乎肯定有offer
gpa2.7以上就穩陣啲,eng 2都可以

我都收到佢email 想知道佢會比咩 condit offer

巴打係收到health Education offer?
因為我係direct offer,所以我都唔清楚conditional offer係乜
你可以上番個admission system click下有冇講到
會唔會係同學呢
其實係咪無人報pe 好似無見人提過

我報左不過體能得 d,一下引體上升都做唔到 23號in ,希望唔好睇體能咁睇得咁重要

祝你好運 見到你個名,其實我都等緊BU offer
有無TCSL嘅巴絲

已收到offer?

讀緊

依科係咪做到中文老師?
呢科報就有

我都覺佢係 連interview都唔洗
絲打你都痛報?
有無TCSL嘅巴絲

已收到offer?

讀緊

依科係咪做到中文老師?

唔一定 因為唔包PGDE
有無TCSL嘅巴絲

已收到offer?

讀緊

依科係咪做到中文老師?

咁出路係做啲咩居多
in左3月8 Music in Education未有回音
上網睇個status由
Selected for interview --> Submitted

我仲係Selected for interview
唔知係咪英文太差

多謝巴打
好緊張

希望大家都有offer
到時相認下

仲未變submit
有無TCSL嘅巴絲

已收到offer?

讀緊

依科係咪做到中文老師?

咁出路係做啲咩居多

睇你會唔會報PGDE啦 會嘅可以做中小學中文老師 讀上去就做國際學校老師 不過機會微啲
有冇GCS巴絲收到offer?

多謝巴打
好緊張

希望大家都有offer
到時相認下

Hi巴打 終於捕獲到一個
除左我冇ielts同埋唔係health related ad/hd,其餘同你相似
我都有報poly applied ageing擺2nd choice,都冇interview

我係絲
Poly嗰個我放first choice,同埋係讀緊佢有preference 既科就有interview, 16號in左

呢科出路通常一係考pgde,一係讀其他master洗底
有無TCSL嘅巴絲

已收到offer?

讀緊

依科係咪做到中文老師?

咁出路係做啲咩居多

睇你會唔會報PGDE啦 會嘅可以做中小學中文老師 讀上去就做國際學校老師 不過機會微啲

唔好介意多問,例如同時間有兩人報國際學校教中文,一個人讀中文教育出身,之前有教過少數族裔經驗,而另一個讀TCSL,其實邊個會比較吃香D?

GCS都幾多人報,如果收到offer應該會有人講

多謝巴打
好緊張

希望大家都有offer
到時相認下

Hi巴打 終於捕獲到一個
除左我冇ielts同埋唔係health related ad/hd,其餘同你相似
我都有報poly applied ageing擺2nd choice,都冇interview

我係絲
Poly嗰個我放first choice,同埋係讀緊佢有preference 既科就有interview, 16號in左

呢科出路通常一係考pgde,一係讀其他master洗底

唔好意思絲打
我放左喺2nd choice,明明佢又話會考慮2nd choice,
早知係咁我就放1st choice…因為我都係讀佢有prefer既科,Cgpa再高你少少少少咁啦
我諗都係我放2nd choice既問題

係,講起health education既出路,我都好猶豫
之前聽入面D staff講話有D會讀master of nursing,都有幾個入左,不過又係好大競爭
拎左PGDE教咩科好? 絲打有咩睇法?
有無人報左BEd BAFS收到offer?

我見有人收左呢科offer啦

收左,應該都讀

GCS都幾多人報,如果收到offer應該會有人講
之前見到人收左啦

已收到offer?

讀緊

依科係咪做到中文老師?

咁出路係做啲咩居多

唔好介意多問,例如同時間有兩人報國際學校教中文,一個人讀中文教育出身,之前有教過少數族裔經驗,而另一個讀TCSL,其實邊個會比較吃香D?

如果係國際學校嘅TCSL會好啲,因為學嘅都係二語嘅教學法,同中文系學嘅應該都會係唔同

不過講真一句,要教國際學校最主要係您個人嘅普通話能力,因為唔會用廣東話教書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞