有冇報左教大EdUHK Non-JUPAS既巴絲打?

1001 回覆
12 Like 10 Dislike

8千幾真係好貴

學貴仲貴 皆因我唔係讀health asso所以仲要再讀啲bridging courses,學費20萬走唔甩

想知呢科咪top up嚟嘅 有冇得報hall
大埔好遠

依科top up黎冇錯
hall就冇得報,因為依科係SF唔係UGC,可以屈蛇咖嘛,識人可以提供住宿,但前提我要accept offer先
大學站有EdU校巴,唔驚 為左讀書,讀到天涯海角

巴打有興趣報?

我有offer嘛 上面講左

……係喎
你如果有東華 ou nursing係咪就會decline health ed?

係但東華多數waiting list
Ou連in都未in
10/4就要覆可能都要焗住accept左先
屋企真心冇乜錢留位費又要咁鬼貴

我可能都好大機會讀依科 學費貴到好想大叫你個名
係咪個個都會轉 submitted?
我仲未....
係咪個個都會轉 submitted?
我仲未....

我係
想問去edu嘅74k巴士要撘幾耐?

睇你要係邊到上車wo

喺大埔墟火車站出去都要差唔多3個字至半個鐘,仲未計等車時間
聽講佢啲班次唔係咁密,喺大學站坐校巴比較穩陣(好似係咁)

校巴車程幾耐,同班次密唔密?
校巴而家要拍學生證播好似

咁我都係撘翻74k穩陣d
上面見到有巴打問宿舍嘅事
其實sf有得報hall 不過如果係巴 入到機會會少好多 唔好太理想覺得入到a b c hall jc可能有機會
而且hall fee係ugc嘅1.5倍 無記錯的話

因為我男友同兩個fm都係sf 男友reg唔到 rm比成萬幾蚊一個sem 我就七千左右

對 好on9

校巴車程幾耐,同班次密唔密?

密 有timetable 可以上網揾
報左 幼教pt 如果禁左將軍澳 番 可唔可以轉番大埔

我有 health education既offer,個留位費有8000幾蚊,依家重諗緊點好

Hi絲打 終於多一個可能做到同學嘅絲
好貴啊,我都諗緊其實

+1,我conditional offer
我都諗緊留位費點 4月頭要決定好難 希望其他nursing programme收我啦 仲等緊東華 ou offer

巴定絲?加埋我同你,喺依個po應該有4個有offer

8千幾真係好貴

學貴仲貴 皆因我唔係讀health asso所以仲要再讀啲bridging courses,學費20萬走唔甩

大埔好遠

依科top up黎冇錯
hall就冇得報,因為依科係SF唔係UGC,可以屈蛇咖嘛,識人可以提供住宿,但前提我要accept offer先

巴打有興趣報?

巴打你in完到你收到offer距離幾耐
to飯奇 quote錯post

3月8 in
3月20 轉conditional offer status
in左3月8 Music in Education未有回音
上網睇個status由
Selected for interview --> Submitted

以我所知,如果你有offer有,有啲科如果收你係會直接寄Offer Letter去你屋企
有啲都會E-mail提你已有Offer,將會寄信畀你
定時定候check下屋企個郵箱啦祝你好運

我都有聽人講會寄offer信 btw 唔該

唔使客氣 願Offer神上左你身

多謝你既祝福岩岩收到個condtional offer 好感動
btw, 好似無寫到要有咩條件 我今年asso year1上返大學 year1 就算有offer 係咪一定要達到DSE 33222?

恭喜巴打 佢係email你定寄信?

琴日check status 今日就收到offer信 好快速 但係封信好似無講到dse要有33222最低入學資格 正係要求我asso gpa有3 疑惑緊洗唔洗達到33222 利申: 中英2左

咁可能佢唔洗你dse成績,正常應該寫埋
問清楚好D

聽開話asso year1入返大學 中英要有3既要求 但係睇係edu網既requirements for non-jupas又好似唔洗

反覆睇左offer letter幾次都無寫到要滿足33222要求 應該唔洗睇DSE成績 (我有報到今年英文DSE同中文IGCSE)

其實我係幾淆今年英文又無3 或者我CGPA唔過3(Sem1 3.08) reach唔到佢個requirements 無左個offer

Btw, 想問下 “Language Exit Requirements” 係乜黎? 睇左d information話要考返個ielts 唔係好肯定係入edu前要考返定係edu畢業前先要考返

大埔好遠

依科top up黎冇錯

巴打有興趣報?

我有offer嘛 上面講左

……係喎
你如果有東華 ou nursing係咪就會decline health ed?

係但東華多數waiting list
Ou連in都未in
10/4就要覆可能都要焗住accept左先
屋企真心冇乜錢留位費又要咁鬼貴

我可能都好大機會讀依科 學費貴到好想大叫你個名

已經叫緊

我都有聽人講會寄offer信 btw 唔該

唔使客氣 願Offer神上左你身

多謝你既祝福岩岩收到個condtional offer 好感動
btw, 好似無寫到要有咩條件 我今年asso year1上返大學 year1 就算有offer 係咪一定要達到DSE 33222?

恭喜巴打 佢係email你定寄信?

琴日check status 今日就收到offer信 好快速 但係封信好似無講到dse要有33222最低入學資格 正係要求我asso gpa有3 疑惑緊洗唔洗達到33222 利申: 中英2左

咁可能佢唔洗你dse成績,正常應該寫埋
問清楚好D

聽開話asso year1入返大學 中英要有3既要求 但係睇係edu網既requirements for non-jupas又好似唔洗

反覆睇左offer letter幾次都無寫到要滿足33222要求 應該唔洗睇DSE成績 (我有報到今年英文DSE同中文IGCSE)

其實我係幾淆今年英文又無3 或者我CGPA唔過3(Sem1 3.08) reach唔到佢個requirements 無左個offer

Btw, 想問下 “Language Exit Requirements” 係乜黎? 睇左d information話要考返個ielts 唔係好肯定係入edu前要考返定係edu畢業前先要考返

巴打收到edu 咩offer

我有 health education既offer,個留位費有8000幾蚊,依家重諗緊點好

Hi絲打 終於多一個可能做到同學嘅絲
好貴啊,我都諗緊其實

+1,我conditional offer
我都諗緊留位費點 4月頭要決定好難 希望其他nursing programme收我啦 仲等緊東華 ou offer

巴定絲?加埋我同你,喺依個po應該有4個有offer

8千幾真係好貴

大埔好遠

依科top up黎冇錯

巴打有興趣報?

巴打你in完到你收到offer距離幾耐
to飯奇 quote錯post

3月8 in
3月20 轉conditional offer status

又真係幾快手
請問如果status由selected for interview轉左做submitted,但有一段時間都冇轉做有offer,咁係咩意思

利申:year 1 ,GPA>3.8/4.00
報中文教育,但放左喺2nd choice,已有1st choice offer,但未accept/decline

問department好啲 召喚巴絲打解答你

今日晏就已轉conditional offer,謝謝
Eduhk不設1st 2nd choice,而每位applicants係可以同時攞到好多個conditional offer,但最多只可accept一個
Health education 夠hea,group project 多過考試(利叮:讀緊)
Health education 夠hea,group project 多過考試(利叮:讀緊)

利申,自膠一打
本身讀緊health asso
唔知報唔報呢個health education好
心大心細
上面見到有巴打問宿舍嘅事
其實sf有得報hall 不過如果係巴 入到機會會少好多 唔好太理想覺得入到a b c hall jc可能有機會
而且hall fee係ugc嘅1.5倍 無記錯的話

因為我男友同兩個fm都係sf 男友reg唔到 rm比成萬幾蚊一個sem 我就七千左右

有機會就得啦
如果accept左到時係咪都報左先囉咁
真係太遠啦大埔
Chinese history 有冇巴打有消息

幫你手召喚Chinese history既巴絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞