啱啱打去 HSBC Expat

1001 回覆
1613 Like 8 Dislike
無聊睇過其他國家HSBC Premier website, 其中一個eligibility係話你持有其他國家HSBC Premier就可以
唯獨香港HSBC Premier eligibility剩係寫話全面理財總值要港幣一百萬以上
所以...
唔俾你試玩真係冇得搞。唯有一炮過射哂D錢去Expat再取消香港HSBC戶口過冷河...
都係9up下啫。 無咁大個頭
no
如果無premier, 得HSBC Advance, 係咪開唔到HSBC Expat Advance?
我問咗HSBC Expat live chat 佢話唔再開advance account
叫香港呢邊照上premier. 最多咪收月費,叫佢照開?(當然,之後prove到expat係premier就waive返)
why not?
收錢都唔俾升...
佢話唔夠錢唔qualify
已經有hsbc uk, 但想要美金戶口,可唔可以照申請expat ?定係會比hsbc 當重覆左?
認真jor
知多樣嘢都好嘅 將來有機會嘅
uk應該有外幣戶口?

expat係另一間entity. 鍾意咪開多個囉
或者用HSBC ebanking個system send message,解釋返情況,投訴埋個分店staff.

再唔得你唯有用多少少錢擺入去
透過香港呢邊開既hsbc uk, 得gbp 支票同儲蓄,其他currency 要 去當地提供地址先有
隔離po咁講喎。

最近成功開左HSBC UK AC,希望幫到大家,盡問盡答
http://lih.kg/ahgNPuV
#48 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
如果俾人refer, 戶口申請人駛唔駛親自去總行搞,定係都是online填form?
爬晒文都唔太明,我本身係 HK Premier,如我開 expat,咁係咪要 keep HKD 100萬再加 5 萬鎊?定係我開完 expat 只要 keep HK 戶口有 100 萬就得?
有一邊premier 等如你可以有埋另一邊premier. 至於min balance就取決於home country, 即係是旦一邊。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞