啱啱打去 HSBC Expat

1001 回覆
1613 Like 8 Dislike
係無咁多錢 keep 晒咁多邊minimum amount
hsbc 只要 home country 個account 係preimer
就其他country 都係
咁如果你本身有香港hsbc , 開埋expat 香港都要有1 mil, 係唔係?
識唔識點樣轉home country?
無知一問 係咪就算淨資產得幾十萬都最好轉美金
咁樓個啲點算? (屋企得我一個會留意個社會咩事,但我好細個,唔識財經野

有HSBC premium係咪都整到hsbc嘅離岸
或者轉home country至expat. Premier req = 50k GBP, around 半球港紙
應該要搵RM轉
expat 都可以 home country??
yes
advance 開離岸好似要收 800 蚊
同埋冇左 premier 果個一個 acc meet 到就全球免 minimum
What is expat HSBC?
我剛收到張卡, 原來紅+銀色係普通debit card樣. 鎂debit係紅+銀.
Read the post:

Hsbc 離岸戶口
https://lih.kg/kjqQvsX
可以, 只要你係P 就可以上網搞
全程唔洗露面
唔該曬絲打請問星期二打去開 仲有冇可能呢(premier)
已是Premier用家*
年紀輕輕就有幾十
做就快喇, 等出事先做就太遲.
多謝巴打點覆屋企人嘅不動產可以點 賣咗冇地方住 但賣咗啲錢應該唔夠移民..
樓就咪搞啦
最緊要有offshore錢傍身。走佬都用到
澤西本身都唔係歐盟成員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞