啱啱打去 HSBC Expat

1001 回覆
1613 Like 8 Dislike
所以而家先煩緊點樣可以開到離岸户口
但又房署查唔到資產 (本人户藉係家庭成員)
有人幫手對好好多。我張form都比人改正咗幾樣嘢。

填就喺屋企填定啦,去到總行搞都係15分鐘內嘅事
會唔會考慮開係證券行 例如CS?
想問下online submit影passport相駛唔駛影簽名果頁?我只係影有相果頁。
我係jersey個邊直接有個staff打黎,問左幾條問題,約下星期電話interview開戶 要用英文傾1個鍾
唔清楚,但搞咁多嘢點解唔抽一個鐘去 HK HSBC 整?
下星期上總行開 expat,想問下使唔使俾開戶理由?
張form已經tick咗,無特別再問
佢會係咁意問一問 你答invest overseas 甚至protect assets 都可以
唔該晒,希望順利。
其實上網開做,同walk in hsbc做有物分別呀?
我估只係 HK team 或 Jersey team 幫你跟進嘅分別。HK team 要親身上去搞,Jersey team 可以全 online + 電話搞。
我submit左online application
但upload ID嗰度佢又要話include signature 出生地又盛,我想問應點?定照剔左佢先算?
同問
佢仲話要HKID要有place of birth
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞