啱啱打去 HSBC Expat

1001 回覆
1613 Like 8 Dislike
但如果我主要存USD係咪應該開Expat US
expat = jersey <> uk
所以冇 expat us 呢樣野
其實你 expat 都唔一定要淨放 gbp 喎
usd, 甚至 hkd 都冇問題
如果你想買埋美股果 d 可以 us 會方便 d
但唔知香港開唔開到美國果邊既證券戶口
因為可能要親身先比開
hsbc hk ---global transfer---> hsbc us
hsbc us ---ACH---> ib
係阿, 我見大家都話開EXPAT
大家都話英鎊低, 要KEEP 5萬鎊做PREMIER
但開左啦, 換左啦, 之後有冇D咩好投資介紹?
會直接show係jersey打過黎
22/10交
24/10收receive email
我都只係交左bno
會唔會好大可能同你情況一樣?
我都係21/10收到email話收到application,都係到依家都未有消息
睇個勢有唔少人係果幾日申請
Online定上總行apply?
我收到個密碼機 同卡密碼係未有張卡 係咪寄失左
21/10 話收到我個Application (Online)
至今未有任何聲氣
我都係21號經RM refer, 星期一晚已經收咗welcome email
睇下有冇得r 幾個月免費試升先,之前成日promo叫我試升都冇理過佢,估唔到終於用得普
我想問下巴打們source of funds 點樣proof?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞