啱啱打去 HSBC Expat

1001 回覆
1613 Like 8 Dislike
因為我張鎂atm card連balance都check唔到,所以連㩒錢都試唔到
online 交咗form 佢而家email話要call我 有冇咩要準備㗎???
英鎊依家上返10,變相門檻高左
佢老味有排跌
我都想知會問d物.
巴打submit左幾耐收倒email?
除非要去英國,否則唔會儲英鎊。
佢意思就係你唔儲英鎊既話
就要放多 d
因為 5 萬鎊既價值高左
係喎
不過我keep HK premier 就無影響
14/10 upload 果張form 係邊張?

Online 我upload application form + ID passport + address only
我印張application form出黎手簽
scan左佢再upload
upload ID/Passport 之前啲checkbox係咪鳩剔左佢就得?
HSBC Advance hk 開expat premier
除左第一下匯錢要收手續費,如果之後升到上premier應該問題唔大

有冇人成功開完轉home country 令到hk變埋premier?

未夠錢但又冇invitation 升上premier
邊d?
我喺identify.hsbc.co.uk 揀upload ID/passport, 佢下面有checkbox要剔, I your ID has signature
your ID has your city of born
your ID has expiry date....
類似咁

唔tick晒冇得下一個step
(我鳩剔晒做埋online verification了, 未收到email, 唔知係咪真係得)
我好似剔哂,因為passport有
唔係要up埋HKID咩?
身份證無所以有啲心虛
消息人士表示,每年六至九月為IBC辦理離岸戶口的高峰期,過往開立戶口的地區主要以英國、澳洲、美國等熱門留學國家為主,但最近數月香港局勢不穩,明顯加劇市民開立離岸戶口的意欲,高峰期一直延至十月,每日開戶數目逾百宗,當中逾半是開立新加坡戶口,坦言預約開戶者「愈積愈多」,相信預約人數續增,更透露離岸開戶服務已擴展至尖沙咀的部分分行。

叫佢比你試玩。有半球應該ok啩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞