啱啱打去 HSBC Expat

1001 回覆
1613 Like 8 Dislike
咁Expat AC keep 50,000 GBP,香港本身個Advance 都要keep廿萬?姐係一共七十萬?
自己追po la
唔駛,Keep expat個邊set埋home country就全部hsbc都係premier
想問下如果有過1m 係到
係咪可以即時升premier?

同埋online apply Expat係咪要搵人係ID同地址簽名?
感謝各位大大
1m 分行直接可升 premier
!
100萬美金
上肉張 12 currency debit 係咪出左喇
之前話 9 月開始轉
我上面打錯, 780 萬先啱
應該出左,但係我個人唔用card
其實要keep 個amount
但係遇到難題
expat 係 premier 有rm
Hk 係 advance 無 rm

打去搵expat premier rm,
佢話根本無要 set home country呢一個概念 (原因係:hk只係一個advance account), 對於Expat rm黎講 呢一刻home country 就係 expat,佢亦都冇權限可以令到香港嗰個adance升做premier,佢話幫唔到手

佢話要解決, 只有一個可能,就係搬1m令到香港嗰個升做premier,兩邊再 link up, 先可以互通premier

入hk分行, 答覆係:佢無方法睇唔到我有expat premier account, (只有hk premier 先睇到環球戶口)
話你而家唔夠錢upgrade,只能維持 advance,佢無辦法幫到手
死啦睇到好亂
Expat係咪即係hsbc uk?
No
咁係米開左hsbc expat 戶口之後張香港premier account d 錢轉晒去 expat 外幣戶口就等如離左岸呢? 定係要轉home country 先係離岸.

hsbc uk 好似係真離岸. 有ring- fencing . 結算係得英鎊.
叫佢 free 你三個月試玩香港 premier
升完即刻 link up 兩邊
再 set expat 做 home country
咁應該 ok
唔係有所謂 "1個地方 hsbc premier 就全世界 hsbc 都 premier" 咩

定全世界又唔包香港
兩點
1. expat premier rm 唔可以同到 hk premier 聯絡幫手升 hk 戶口上 premier 我覺得有問題
2. hk advance 已經有得睇環球戶口囉喎, 分行點會話睇唔到
隔離post有講premier試用,我再係度post一下
https://www.hsbc.com.hk/zh-hk/premier/#beforeyoujoin

如何晉身成為滙豐卓越理財客戶?
維持全面理財總值港幣1,000,000元或以上。如您的全面理財總值為港幣1,000,000元以下,我們將向您收取每月港幣380元的低額結存服務費
立即晉級,尊享豁免首三個月的低額結存服務費#

快去個網度試下upgrade先
巴打係幾時知expat有RM?
正解
但兩三年前試玩過
佢而家話無offer試玩俾我...
1. 因為hk 係advance, expat premier rm 話佢根本無對頭人聯絡 hk 升advance 去 hk premier俾我, 成件事logic fail

2. 今日親身落分行,佢話佢睇唔到有 expat premier...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞