啱啱打去 HSBC Expat

1001 回覆
1613 Like 8 Dislike
email 叫佢 confirm 囉....係咪咁都唔識呀

有時真係.....係咪要每一個step 都要問人
有冇人收左pin,支票簿幾日,不過重未收倒card?
無記錯卡好似係掛號, 留意下係咪miss 左
我支票簿同個電子pin都係掛號,得2張,一定係一齊寄的?
琴日收左卡, 但唔係掛號
KEY 就掛號黎
未黎齊, 繼續....耐心等....
sor 咁我可能記錯, PIN 先係掛號

全部野分開寄的
咁GBP果張要唔要activate? 我重未收到USD果張。
張USD debit card 用唔用到向Apple pay 架?
請問巴打解決咗你個問題未?

我個case 係咁:
我有HK Premier , 老婆只有普通ac 冇 premier 冇 advance
我上網開Expat 嗰陣幫老婆申請埋 (No. of accounts填2)
啱啱收到兩set security device & pin,上網activate 咗。發現原來個expat戶口係聯名 (雖然有2組 personal bank no)
而家我同老婆分別都link up 咗HK 同 expat ac, 想睇下點樣幫到佢開個HK premier
GBP 不用activate
邊個先係張debit card密碼? 試過4個字同6個字pin都話唔啱
Welcome email 入面俾你果個personal banking number (pin) 就係
用左usd debit card 係香港atm拎錢, 但隔咗成日online account 個amount仲未update
仲要1搞鳩大貓宜家
照去啦, 一黎d錢要離開香港金融體系,二黎 始終都係離岸戶口,縱使都係hsbc, 但始終唔係港共支共可以搞得到,萬一佢真係連離岸戶口都搞得到⋯ 到時要笑添啦,離岸都搞到 驚既就唔係我地, 係外國人喇
到時真係直接攬炒⋯
反正係香港都冇邊間銀行安全,就算係Citibank, 係香港既話一樣危, 離岸門檻又高,要兩邊都百五萬⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞