啱啱打去 HSBC Expat

1001 回覆
1613 Like 8 Dislike
張debit係香港用唔到? 試左幾部機都唔得
用到,USD 嗰張可以提款,不過check 唔到balance。GBP 嗰張both ok
USD 呢張要提款的話,是否要特定ATM機先做到?
只可提鎂鈔,是嗎?
我用樓下HSBC ATM 攞HKD係ok 不過個rate 7.6🥶
邊到有ATM可以試到直接美元戶口拎美金現鈔出黎?
收到 secure device同4 digits 嘅 code, 但係未收到card 同 6 digits PIN 所以仲未開到 online account
我係我樓下部匯豐機, 兩張USD&Sterling 都check 唔到balance, 直接出reject receipt
其實想問大家有冇試過寄失 要佢再寄? 定只係真係咁耐?
係咪要寫明有外幣拎嗰啲機先得
I set my current home country to France, retaining status by depositing €4500 every month but I withdraw it the moment I see the fund appears in my account.

試左九龍城外幣提款機,一插即出 Your card cannot be used here, 連 PIN 都唔過問,receipt 都唔出,一野彈返出黎
USD 嗰張要打expat去activate ,係check 唔到balance。
正常兩張都唔support 外幣提款,只係for local currency,即係香港普通HSBC ATM一定岀港幣
有無人遇過呢個問題
想問下有無用拎咗張expat網上寫嘅AMEX? 諗緊自己都拎一張, 將來做網購無咁易被block.

但係同時間又想lam埋香港AMEX啲卡嘅迎新.
香港ae唔係獨立咩
每張都有獨立迎新
仲等緊張卡同D信未用到, 但黎緊有小小問題
有冇用緊EXPAT既巴絲, 同時都有用英國既VB?
EXPAT 算唔算英國國內? 轉帳去英國VB既話係唔係行國內既FASTER PAYMENT? 求解
我估係獨立營運,不過想小心啲
諗緊拎一張,可能遲啲有用
咁所以2邊迎新都應該 lam 到
請問我駁左去expat話想activate張us debit card, 報左個pbn同入完個6位pin後個cs話等10min. 之後就斷左線,其他資料我咩都冇入過,咁係咪已經ok?
穩陣再打多次
反正都係駁過去
USD 個張activate 咗架啦, Sterling 就無activate 過因為封信無講要Activate
我想問問我叫左我RM幫我轉home country, 但係我點先verify 度個home country 真係轉左???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞