啱啱打去 HSBC Expat

1001 回覆
1613 Like 8 Dislike
我3日就收倒email 話處理緊, 你個case真係耐左D啵
App Store
HSBC Mobile 評分得2.1
HSBC HK 評分有4.7

差咁多
多謝巴打回覆
我而家暫時將所有錢都換晒左美金同日元,無存放係銀行
係驚係香港既匯豐開一百萬存款既離岸户口會比查到
我太柒有D船頭驚鬼會比查到累到屋企人無左間公屋
D錢出黎做左10幾年辛苦草落又唔太識投資亦唔敢,所以一直都係擺埋
等左3個星期 終於收到email成功開戶
有冇人知轉home country係搵邊面搞
有冇人開過馬來西亞 premier? 我見佢RM 200,000就ok, 仲低過expat 好似幾抵玩
有外匯管制?至少以前試過
無聊睇越南好似仲平, 1 billion vnd
越南仲係咪共產國家, 係就始終唔安全
Thx巴打,大致上明解。巴打而家hk都係premier?
係見上面有人話hk同expat都要premier.

其實hk係同唔係premier對於個expat ac有咩分別?
今晚番歸試試先thx巴打
最主要係 premier 先有 hsbc global transfer (jade/premier 免費, 其他acc 要收錢)

但係我之前 expat premier link hk adv 都免費, 其實懷疑是但一到有 premier 就可以
用 expat (invest direct) 買股,要俾英國稅
expat web page 話係因為用 hsbc uk 嘅服務
點解要轉home country?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞