啱啱打去 HSBC Expat

1001 回覆
1613 Like 8 Dislike
想問下如果我啱啱有 1m

咁我喺香港升上去premier 再開expat 然後射50萬過去,都可以兩邊維持premier

係咪咁嘅意思?
正常得
Expat可以再問
Thanks!想再問多少。
1. 錢放 expat 會唔會有乜嘢稅項要留意?
2. 開戶我打香港個電話好,定係直接網上 apply 好?
3. 使唔使俾開戶原因?就咁話買樓 ok?
咁唔係ring fence點解要開expat, 除咗有美金定期之外有乜so
No r, 宜家轉哂要露面開戶
有無開咗嘅巴打?Thanks.
1開左 expat 已經有rm email.....跟住好快就打電話黎傾計
有聲
應該你用唔用都照比呀嘛
當提款卡用都得
我無喎
追完post,仲係有兩個問題
1. Hsbc expat可以擺港元嗎
2. 本身係hsbc hk premier,開左expat後轉埋home country, keep 50萬係expat (hk唔擺錢),就可以維持兩邊premier?

求解答
1. yes, 可以開埋
2. yes
Thanks.
等我打去hotline問下
我都無喎
我係經hk premier開HSBC UK, 之後開到Euro account.
US dollars 我係Expat 開左Expat 開到嘅外幣數量比hong Kong uk多
求解答
Bitcoin未得囉。洗咩咁撚煩。
3. 張form要填原因
請問有無人知張debit card有無香港電話可以打去activate?Thanks.
ching 知唔知 expat 跟果兩張 atm , 係咪要去 jersey island 做 activation 同改密碼? 我聽錢志健講係要, 我收到卡同密碼都未郁過。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞