啱啱打去 HSBC Expat

1001 回覆
1613 Like 8 Dislike
應該要你upload passport?
佢話Hong Kong Citizen 要both passport and HKID
但HKID又冇出生地嗰啲
我媽媽有興趣開HSBC離岸戶口, 開左之後, 海外銀行係咪會打黎activate至得?
但佢近年聽覺問題愈嚴重, 幾乎聽唔到, 平時只靠口形, 有無得解決?
咁親身飛去搞一次先得
打去香港 expat 問佢會叫你上去搞,我就認為與其估估下,填漏/錯左 email 來來回回又唔見幾日,不如直接上去搞算。
我見其他巴打可以全程online
毒撚免得過唔想上總行
錯,BNO 係 British nationality 但無 citizenship。
之前問HSBC International Banking Staff 話唔計
佢唔計係佢嘅事,但官方英國講法 BNO 持有人係 British Nationality
有nationality, 但無citizenship.
住滿10年,每兩年要入審同息產審查一次,所有家庭成員都要申報户口股票保險等資產
櫃枱拎? 我張debit入落atm揀咩都彈返出嚟
唔使問客服,大貓份 PDF 寫得好清楚。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞