啱啱打去 HSBC Expat

1001 回覆
1613 Like 8 Dislike
昨天終於收到Jersey 打泥, 話要再次upload ID. address proof 要英文.
自己英文唔係好掂, 傾左一陣有d 野唔明, 之後RM 就send 左email. 話想要知道資金來原.
你幾時upload資料? 我10月14號交都未收到call
16/10 upload 文件 過左幾日email 問 process. 話已收到.
21/10 收到正式email 話7-10 working day
08/11 收到jersey 來電.

返而申請UK HSBC 重快, 約左分行開. 10天後收到已成功開戶. d 卡會2 星期內寄出.
同巴打差唔多時間apply都一樣未有回音
好彩8月頭已經開左HSBC UK打左底先
搵RM幫你搞
轉咗home country to Jersey 係咪香港會冇咗rm?
我25/10 先UPLOAD 哂D文件, 到而家乜聲氣都冇, 咁睇黎仲有排等....
我申咗 US & GBP debit

暫時收到
Welcome email
4digit pin of one debit card

其餘都未有

我10/10 apply架喇
你可唔可講下你既收信歷程?
9月尾都要成個月,十月果時仲多左好多人apply... 十月尾先apply,睇黎都要等到聖誕
yes, 係hk premier
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞