啱啱打去 HSBC Expat

1001 回覆
1613 Like 8 Dislike
咦,我入咗張卡落atm見到3個選項,credit card, saving同current. 㩒咗saving佢就reject我張卡,嘔返出嚟。

巴打㩒咗current? 放工再試
本身有hsbc advance
可唔可以拎住$500k 去hq 開expat?
之後先link up 返hsbc advance 同expat account
usd 得 1.45% aer
同香港嗰張一樣樣。 插落銀包唯有睇右上角logo
如果唔係都幾易撈亂
唔該晒。我又估過係咁,不過費事覇住部機
今晚再整過
香港可以綁落信用卡到
咪分到
綁咗,不過外地提款插返香港ATM card.
講起信用卡,有冇人申請埋expat信用卡?
其實expat debit card 可唔可以綁其他currency acc

例如我sterling card 可唔可以加埋 usd acc 落去
應該唔得
佢唔係 multi currency debit
香港尚玉遲 d 會出 12 貨幣 debit
咁睇下到時果邊有無同類野先
Be careful係可以用黑社會恐嚇語氣講
無錢玩Jade
佢話尚玉先行,之後會下放比多 d 客
btw 其實尚玉都係要求 keep 100 萬
不過一般要 700 萬先會 invite 你升
追 po 啦
原來係咁。 咁搵啲屋企人集火升一升,再拎錢走

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞