啱啱打去 HSBC Expat

1001 回覆
1613 Like 8 Dislike
轉去 Jersey, 只需五萬鎊最底 asset 要求,香港卓越要港元一百萬
Hk rm係premier果邊?洗唔洗落分行搞定係打電話都得?

可以試試自己上網攪
我琴日就用呢個升左premier, 其實想知,我hk 係12個月內就算冇100萬都唔會downgrade,咁 expat 如果都放唔夠5萬gbp,口,咁expat果邊會唔會扣錢呢?
但係如果我香港呢邊仲係premier, 佢寫另一個地方都係premier既話expat就唔需要maintain min bal. , 都扣
正確
Hk premier (12個月免收最低結餘) Expat
1) 冇100萬 (唔扣) 冇50000gbp (扣)
2) 有100萬 冇50000 gbp (唔扣)
咁樣正確?
即係佢都係check住我既資產?
Hk premier (12個月免收最低結餘 冇100萬 (唔扣)
Expat 冇50000gbp (唔扣,因為香港係 premier)
點解我click左Link ,之後login ,跟住佢話唔得,要打去銀行。 本身係advance
8/10上左ICC開戶
話三星期左右會收到英國電話
尋日已經收到UK HSBC welcome email
唔知係咪miss 左電話?
(前幾日有個無來電顯示既電話無聽)
巴打你本身有冇收到邀請試用PREMIER? 我禁條LINK,跟住LOGIN完都係唔得話咩JAVASCRIPT有問題
跟手再跟佢FAQ SETTING好後都係唔得
利申用緊ADV
官網最新都只係話免三個月。你可以打去Advance hotline叫佢upgrade (免三個月)
請問有無巴打係香港ATM試過張debit card?
我想check下係唔係用得咋
係唔係要攞到外幣嘅ATM先用得?
密碼用debit card個4 digit PIN就得?
Thanks.
我sms有收到promo,原來好耐之前已經有收過,但果時冇理,隔左幾個月又send黎呢期睇番sms先見
, 登入ebanking有掣按升級,但係我升唔到, 焗住落分行升級,佢同我講我個戶口係簿仔acc,要開一個戶口先得唔可以就咁升
1) 打左電話activate 左未
2) 任何 hsbc atm 都得
3) 4digit pin 就得
果個電話號碼唔係我,係hsbc
請問佢地係寄平郵定掛號?
冇呢個offer
成功開左個expat再算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞