啱啱打去 HSBC Expat

1001 回覆
1613 Like 8 Dislike
Thanks
原來係咁,thanks
原來係咁,thanks
岩岩同個鬼婆電話傾左半個鍾填表 好辛苦

總之Online填表 唔用friend referral冇咁晒時間
想問expat account有冇美股投資戶口?有d美股ETF想轉過去
我都係,收到兩封信debit and pin,但未收到secure key,未用到online banking
Expat 個app叫咩名?
有 2個, hsbc & hsbc expat fx
其實隻fx app 個rate都幾差
唔知有咩用
開左唔等如要買

齋放錢都得
屌, 唔好聽黃世柒 9up
總之 HSBC UK 就係 ring-fenced
其他一律 under HSBC plc. (e.g. HK, US, expat)
1, 睇返自己開戶 confirmation email, 個戶口係 under hsbc uk 定 habc bank plc, under hsbc uk 先有 ring fence

2. 其實唔洗咁擔心, 只要個 acc 係 uk, 就有 £85000 保障, 當然你玩到話 "如果匯豐執笠/破產, 咁點算呀", 咁你都唔洗驚, 應該都世界末日架啦
expat 係咪有REFER LINK

TG: clapourselves
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞