[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(8)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
有冇w2002/w11jpn
唔知係咪你講個部
我部係之前signature series 部zh1es
luxman 個set 好貴
有冇變壓器推薦 準備買部馬仔水貨了!
220 -> 110?
香港用110會爆
利申:細個唔識野火牛220拍去110
即刻起煙
我都試過
睇黎我個講法同你地理解唔同…
input 220V, output 110V 咁會唔會明d?
睇黎要再生電源
呢個就唔識
我淨係知PS audio同isotek有
仲有d大陸自主研發
洗鬼,去買普通工業用既未得。
反正你變得壓就衰聲
玩日系水貨都係改電壓多。
點解變壓就衰聲?
玄學既野,無得解

如果唔衰聲,點解要比幾千至幾皮買hifi廠既
唔係買幾舊就有既普通變壓器
咁點解用再生電源降壓唔得?
就算降咗壓,再生電源output應該都係靚
係咪求其幾百w都夠用
直接喺tidal 個網subscribe 96蚊咋
點解唔係買再生後接個變壓?或者變壓後接再生。

可以試下既,但我見大部分人都係改電壓

我既理解係
變壓會衰聲>>>比更多既錢去改善,到最後點都有影響
變壓無衰聲>>>求奇買個變壓器
配埋DirectStream DAC 好正
Thanks
果然電好複雜

我意思係有d再生電可以一次過變壓+再生,佢點做就唔識
例如PS audio P20個種

不過諗落變壓然後再先好似好d
改電壓最方便

那有錢
想問我隻K7xx一郁會無左左邊聲,可以拎去邊到整
ship 去AKG做保養
比起A2000Z而家會比較想上位互換AP2000Ti, 上次聽完覺得幾好
但嚟緊有新木出, 可能都會等等觀望下先
W2002 呢排見到多左人放, 開始到有興趣收既range...但W11JPN同W2002我都係未收既
W11JPN呢排少見左好多
係呀講緊ZH1ES, 呢部野我唔太理解, 因為試過幾次無論係理論上既官配MDR-Z1R好, 自己帶過SA5000或者其他ATH野都好, 都覺得麻麻地夾
如果唔一定要一Set過住既其實DA250直出ATH大部分野我覺得都唔會點死
過咗2年保養
睇咩型號啦
代理整可能貴過新
仲會變MIC件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞