[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(8)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
d5200易推d,夾電話表現好d唔奇
所以我而家帶amp試機
退左portable坑 如果唔係隻thx-00 gg左 應該唔會洗太多落去
而家出街用真無綫olny
當你發現外國好多牌子其實都係中國人借名註冊
當你發現其實又係中國製造
當你發現外國大牌子竟然都係用OEM件

當你發現好多大品牌都係求求其其貼自己個名上去賣高個價錢
尤其係本身佢唔擅長出果類產品基本上都係伏
唔係買人哋技術就係比人哋借佢個名上位

其實我覺得冇乜所謂
外國已經唔少單踢爆 賣你10倍價錢
其實又係淘寶嗰啲貨仔嘅供應商
https://youtu.be/dOP6ZFST-RQ
又唔覺得冇低頻?
鋼琴係唔係都算全頻樂器?
低頻100hz 以下手機mic都錄唔到啦,聽youtube點會聽得真
我覺得條片好鬼,手機就算係錄大奧啲聲都唔會咁飽滿,應該聲係好乾好脆咁,而家即係背後喇叭播多啲

到手
幫你補個例子:Mitchell and Johnson headphone
finally
耳牛就唔同,好睇自家技術。

你上到top model,德日美都係local產。
除左hifiman係大陸,你見邊隻係oem/大陸製?

你自己唔做功課,買中水貨,就唔好當看破紅塵咁。

用邊隻amp推
想問下我拎舊黑磚推唔推到牛耳
基本上耳機大過32ohm 用3.5mm推唔需要考慮
心諗俾人呃仲要俾人鬧返轉頭真慘呢個世界
blame the victim

不過好多商人都睇中呢一點
只可以講自己執生
你中過咩伏?你似搵借口推銷中國貨
玩耳牛玩外國貨好正常
有咩大品牌耳牛係oem?
先入為主冇得講
上個post有問過有冇人試過
考慮咗個幾兩個月先決定買
大陸野,最愛就吹牛,玩打手

人地都係話大陸野信唔過,外國貨好d
你就話外國貨都係咁,玩世上烏鴉都一樣黑。

你決定左買,就要take the risk .
好定差都上黎寫個review,比人知咩事,差既未當經驗。
咁如果用4.4?
有d易推例如d5200, k7xx個d應該ok
HD800個d應該差唔多去到max volume

4.4可以一試
budget <$2000 聽開symphonic metal/ hard rock/ classical/ 男女高音有咩closed back 推介? 怕open back 隔唔到音帶唔到出街聽
google 過外國同以前啲post 都話ath m50x 音場細得滯,又有人話m40x 耐聽啲,見巴打們推介drop sennheiser 6xx 但怕出街聽會隔唔到音,搞到而家十五十六完全唔知點好
k240, dt770 pro
仲有momentum 2 overear
closed back真係選擇唔多
4.4可以一試係指hd800?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞