[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(8)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
我反而好多都dl左然後買返碟
諗緊試下Dt770 pro / Dt990 pro好, 未用過開放式headphones
爬過文講80 ohm 其實冇想像中咁難推
但其實我主要都係用iPad /Mac係家用, 係咪都係買32ohm算?
我隻6xx 300ohm 直入macbook volume開到max先夠聽
唔上amp,買32ohm算啦
打機比較建議用USB DAC
之前一直都沒有直接插主機板
啲聲音一嚿嚿 換過500~2000 幾隻耳機

都係覺得麻麻地
換咗之後500幾嗰隻耳機都唔差
但最好買返傳統嘅品牌 聲稱電競嗰啲全部都係垃圾
尤其係嗰啲7.1 其實個遊戲唔支援嘅話聲音會係好假
仲更加難分辨方位
用完tunebrowser wasapi之後點樣轉返做普通mode
而家一插個dac睇YouTube 嗰啲就冇聲
dac+amp 一體有冇推介? 5000左右
dac1101
PS audio sprout
Klipsch Heritage
aune s6 pro
denon都好似有部
講開又講 我新手黎講 6xx直入macbook出黎既聲已經好撚爽
配埋amp又另一種層次
想請問咁多位師兄
如果小弟筆直大概2000左右
想買一部一體式平時粗聽下歌
藍芽加cd
會唔會有咩推介?
小弟聽開女聲同base
耳機用緊audio 64 a4
麻煩晒咁多位師兄
唔洗急,慢慢聽慢慢煲
呢個價要藍芽我諗起D3x pro
應該仲有其他
hyperx cloud 2 或者 alpha 定係g431?
我發現D headset賣咁貴真係搵笨 cloud 1同2 同埋core 幾乎係一樣 但係價錢就貴成200差唔多

btw revolver洗唔洗考慮?

利申 我本身用core 聲無壞 但係個套爛哂 同埋支mic唔知點解有電流聲
咁最後想問下 cloud 2 同 revolver 條線係咪一樣材質來? 之前用core 條線好快爛左

btw cloud 2 E家賣700 revolver剩係要649 以前明明revolver 貴cloud 2 $100
budget無咁高 所以諗緊revolver 定 cloud 2

2個差$50
有冇dac/amp 係 w240/d170 左右
太大放唔到

似乎我比你block咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞