[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(8)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
USB 1 window 7即插即用
USB 2 一定要windows 10 / MacOS 雖然係正常辨認到係咩裝置 但係會冇聲 公司電腦win 10 ok
USB 2 mode解到DSD 256

其實可唔可以兩個XLR out 4.4 乸?
會唔會推爆耳機?

墨菊推ESS 422h 46音量
呢部嘢電腦設定音量 34就夠
聲音好直白但又唔算悶
兩個XLR out 4.4.....
output impedance all wrong
搵到
Elemental Watson II

未用過膽機,唔知膽機本身係唔係有d沙沙聲?
話說今日幫個客set機。
結果佢套野有ground loop,超大hum hum聲,最後找出原因係佢魚缸水pump 唔知癡左地定漏電。
剩係依樣野搞左我成個鐘,要逐樣電器試……

group loop真難搞
其實改機做接地得唔得?
唔得,要原頭搞掂。
道理同肺炎,但你剩係食咳藥水一樣。
你地個source係咪用開tidal hifi 聽
小弟呢排聽cd多
聽檔案,冇串流
想淘寶買RCA線, 有冇邊間平靚正推薦
同埋想問下drop.com係咪一定要轉運? 想買隻hd6xx
drop隻隻貨既shipment 唔同,hd6xx要轉運
MPS果d ok
我用Buyandship, 兩星期鬆d到到香港 一星期到美國西岸集運倉 一星期運黎香港
drop 有啲全球免運費直送香港
amazon 仲有啲講到明唔寄香港
嗰啲先要用集運
thx all ching
而家打算用titanium hd + jds atom + hd6xx,
MPS RAC線仲未睇岩, 唔識分
mps唔係台灣野?
sound card
我張pci200已經收起咗
窮撚用住先 張野都十年啦
係, 但佢淘寶間舖d線抵買
其實訊號線影響大唔大?
我見之前好多讀電子嘅巴打話冇乜大分別
反正都係訊號線 唔係直接用電力去推動?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞