[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(8)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
price.com.hk 見唔到等於香港沒有代理?
或者無得買?
price.com太少野啦,唔齊
google/問人仲好
今日走去試左SA-10
用TH900聽落都好OK
店員就話SA-KI RUBY平好多 係冇平衡線路
然後上網睇D人話SA8005同SA KI唔會差好遠
但平好多同埋解唔到DSD256 Only
我睇官網耳擴線路都一樣
咁買sa8005係咪最抵玩既選擇
定值得比3 4倍錢去買sa ki
cd transport 如何?
PS Audio DirectStream Memory Player
我睇中果d marantz有轉盤有phoneout有dac 當一體機用算
試過1000xm3,除咗隔音好之外d聲唔得
dsr7bt 未試過
係,1000xm3真係勁在隔音降噪
pcx550如何?
用隔音好d 嘅iem仲好
有線耳牛好過

不過anc真係實用...
qc25
ATH人揮手
你個list除左A2000Z之外我都有, AD1000PRM真係取代唔到
而家都係努力緊想收返以前D限量版W
Sony部ES搭落去感覺乾DD, Luxman so far 試過既搭落ATH都安定地幾好
之前係Fujiya都成日見到有人用DA06+P700u/P750u試, 係幾唔錯
同價位買3對聽唔同既野
大部份都玩過,然後賣晒。
最尾可能入hd58x 聽講個bass重過hd6xx 聽rock野應該58x襯d掛
果時睇post massdrop有套amp+dac,但都係唔好買咁多架餐住
咁幾時入A2000Z
有冇人試過黑磚直推6xx 會唔會惡聲
hd58x個bass確係量多同重過HD600
而tray off係HD58x音場窄d,感覺壓迫d
聽rock應該冇問題,爽過HD600
HD58x係易玩d,不過HD6xx會balance過HD58x
我HD58x配HD600線,改善返個高頻
謝指教
高頻怪聲?
未試過黑磚直推6xx,不過如果唔夾的話高頻會怪聲
好似HDVD系amp咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞