[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(8)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
心諗邊會直接發電就通去你屋企呀
唔係要經過變壓程序咩
我之前用usb charging hub
一路充一路聽 如果你個耳機係mmcx金屬外殼頭嘅話
會俾啲電電到 靜電電到個一種感覺

墨菊dap聲稱 充電嗰陣會直接分開兩條路線一邊充電一邊直接推動dap 唔會互相干擾到
所以聽歌冇乜問題

但pioneer xdp-02u 冇做到呢個分開路線處理
好鬼搞嘢好似下面張圖咁每隔幾秒鐘就有一下跳動
好明顯係電腦干擾
所以外國好多牌子mmcx一定係塑膠絕緣嘅外殼
喺中國唔知點解奇奇怪怪係都要玩金屬
又要電到人 因為個外殼會同負極通電

thomann 如果個價錢貴$1000左右都可以接受
想知壞咗啲咩?
佢究竟係邊度生產
點解佢寫得咁搞鬼
即係啲組件由外國進口

然後最終裝嵌及測試係德國?
https://youtu.be/8XclSUcvXDc
短片就好難分到有咩分別
睇圖嘅話同你形容嘅一樣
sc205 粉紅色
8030 藍色
原聲就白色

雖然個型號差少少

唔清楚
不過你要Mon新野都幾麻煩
首先facebook mark佢哋個代理
sennheiser hong kong facebook
然後幾間大鋪facebook page
一般都要一兩個星期
點樣駁電腦?
ath 就話可以配返自己廠嘅amp,但係其他牌子嘅靚膽機好似賣親都好貴,講緊幾萬蚊咁。10000前後無咩簡
都係XLR OLor RCA in,用DAC入架啦
巴打你個個網壞咗

變左 speaker post
以前耳機撚個面都可以討論下大耳
而家直情淨係可以講入耳式 連無線都唔俾講
望咗一年左右
我覺得係有心人做分裂

咁樣相關從業員可以去谷入耳式
但價錢其實大耳cp值高好多
而家入耳式係升到痴線
新手唸住買隻hd688玩下
adi-2 dac 夾HD600 ok
789都ok
你想再穩陣d就買部bcl
濾波拖板不了,隔離午好過
當然係自己買發電機啦
睇哂舊post 好似上dt700 pro抵玩d
都仲係枱式
間中off topic冇問題,最重要係人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞