『薪火post』BNO續期資訊(54) 英國領事館遊行

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
唔多講
以為你講緊機場
出面吹緊機場雞 因為無乜人留意到
副簽個人既bno過期,
我搵唔搵得佢簽?
請問,寄左先會點? 直接reject ?

報失都唔洗?
只會叫你喺限期前補返文件
即刻寄
我friend 揸bno 同我副簽都得wo
過期唔得
upload相仲快手
想借位問關於BC
我父母持有1990居英權張cert,但無拎passport
我係唔係可以直接申請BC?
同堆我細佬97後出世,佢有無資格?

Thanks
BNO holder 可以副簽
當然要係valid
我咪要scan囉 除非用電話影姐
巴打,即係你就咁寫一個pex no喺地址
都有幫你做哂入面幾個application?
咁死啦
我搵左個朋友 佢BB相同過左期
fail會叫你再簽過
而家搵定人啦
當然,佢哋會睇到裡面有兩份,而且我每張mark晒pex no,護照貼咗pex no,分好晒清楚晒,方便pe做嘢,父母文件無就寫信解釋,所有嘢俾副本,手機影上下兩個影像,前後雙面印,慳紙環保減重,寄掛號$56.5。係測試窮人可以幾平去續。最緊要係減輕pe工作壓力,唔做多餘嘢,亦減少錯誤,結果四份dhl同日收齊,比原預期早一個工作天,係講預星期一收,實際星期六收到!

我就係話俾大家知,唔需要驚唔需要急,doc可以唔睇,但必須跟足系統同埋佢哋指引,用common sense就可以完成。但如果由一樓睇埋資訊同doc,相信對件事會有個底,更有信心去完成。
我report左lost
填左已cancel唔見左既bno

然後佢問〝Do you have any passports from other countries?”
我答yes

佢再問what nationality is written on your passport?
佢係指上題既passport from other countries(即係特衰)

咁應該填others?

寫解釋信
身份證大法
黑白
居英權可以傳一代
細佬97後出世都有
BNO續期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞