『薪火post』BNO續期資訊(54) 英國領事館遊行

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
係鬼
利申仲等緊
係呀,我文件+1張證件相咁寄。我係喺鋪頭影架,個size應該係好fit架,唔知點解出到嚟都係cut咗
REPORT LOST
等完第1,2個EMAIL之後, 第3個EMAIL多數要等幾多個工作天
有冇話CAENEL PASSPORT
話說打完過去2日 第二封(即係唔使理個封)都未收到 busy到咁
剩係REORT LOST
跟著收到第一個We need to speak to you about your lost passport EMAIL打去 之後又收到We need to speak to you about your lost passport EMAIL
第一次打去個陣條友話唔洗理

見有D巴打好快就收到第3個EMAIL 俾埋REF NO
我打去之後 秒收到第2個We need to speak to you about your lost passport
頂 原來收咗,係junk到
你幾時收到第2封EMAIL
第3封係咪未收到

利申 我未FIRM自己係咪有BNO 所以用左呢個方法
中身份證大法三點
第三封未
我就中晒3點嘅
其實手機影到差不多半腰,佢cut出嚟會好好多。
兩樣都有寫係呢封信嘅左上角
今日prep好曬啲身份證/廁板/出世紙/兩老結婚證明書copy 見未有reference number屎忽痕打多次去問

同個鬼佬講話已經五個工作天都重未有reference number (之前個鬼妹話2 working days就有) 之後佢話 what they tell u to wait for the reference number You are not suppose to wait for the reference number. 話太舊嘅BNO未必有入到佢地個system 然後叫我直接去申請 同埋記得搵人countersign
剩係中左頭2
我未firm自己有冇 所以想等個ref no
你直接SAR會快啲
你父母咩國籍
再試
屌,唔撚係呀?我以為佢縮圖衰咋
我琴日都終於打通左電話去英國核對我啲個人資料 講晒資料之後佢剩係同我講可以上網再次申請bno 但我英文太廢既關係緊張到唔記得問佢係咪要等個reference no其實我都唔太肯定我有無申請過bno 但我屋企人話好似有 同埋中晒身份證大法 依家聽你咁講我咪都可以直接入佢個system申請左+比左錢先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞