『薪火post』BNO續期資訊(54) 英國領事館遊行

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
我果陣封解釋信夾埋一齊寄
佢require 個D都好難搵到?

你過到?
我剛剛照apply左
睇下交埋文件情況如何
而家幫朋友係網上副簽緊,但過唔到佢問
Your home address
Tell us where you live. Only give a work address if you also live there.

Postcode
Error: Enter a valid postcode

點答好?我試下9答,佢話唔match 佢個系統,得返2次機會

想問幾條問題:

一、老豆無出世紙,係咪要寫解釋信?

二、老母大陸出世,出世紙得中文,是咪要揾翻譯公司?

三、呀婆呀公結婚證書都係得中文,同樣要翻譯?

唔該晒
我都係昨日打去300 123 2902,俾咗名,HKPID,邊年唔見,佢話搵唔到我資料,要pass 俾另一條team follow,又話可以唔洗等ref no照apply new bno。收線好快收到另一個email,叫我打去300 790 6890,我今日試下打去,有咩消息update 下各位吧

利申,上星期四report lost同一日已apply new bno,上星期六 DHL文件
我續果本批咗到埋手
推!
副簽張form有相 需要彩print嗎?
公司得黑白printer
叫你朋友揀返paperform畀你簽
Thank you
請睇doc,太多人問過啦
只有喺英國居住嘅副簽人先至可以online countersign
無知一問
我要幫朋友confirm identity for a UK passport
網頁版要輸入我地香港postcode
點入都唔得
應該要輸入咩?
同問
第一次出po,一陣有得拎BNO,拎完再同大家分享返過程
只有喺英國居住嘅副簽人先至可以online countersign
所以你無可能入香港postal code
記住
有人send link畀你叫你online countersign嘅話同佢講呢句

Paper form, please.
除非你符合條件
原來係咁!多謝指正!
係我!

因為早前post有人webchat,對方答過唔好填多於一個pex no同相同地址!所以我參考該做法,完全無問題,同一PE一齊批。入Q一日後即日完成批核,其中一本係過期十幾年嘅。

但既然依家有正式指引,當然跟返指引啦!
平權風係咪吹完了?
其實唔止要住英國,換證時有報英國地址,有巴打留學英國,都幫唔到online!
平唔平權我都打算keep住續
純粹失望啫英國嗰邊係咪無咩行動
你要爭取人地先會行動架
9.1見
英國領事館?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞