『薪火post』BNO續期資訊(54) 英國領事館遊行

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
有需要會叫你補
上郵局網監視佢
乜都冇 淨係話已收件
國際郵件一般星期日都會運野,國內唔一定
你去到英國都要等royal mail做野,等啦
交哂資料隔左成個月都未join queue
見冇乜消息就send去問下咩情況
點知回覆叫我填返份paper form
請問大家有冇遇過呢個情況?

另外如果父母得本CUKC 咁洗唔洗寄埋去 定係當佢冇護照就算?
想問下,咁你係咪都有寄齊父母資料去英國?
(出世紙及結婚証書,仲有無其他?)
全部color copy 嗎?
祖父母既資料係咪唔使寄?
唔該哂
WEBCHAT
我想問我搵人countersign
果張countersign form係咪會show我個人資料(例如出生日期)
有咩比咩
你 DOWNLOAD PAPER FORM 就知
我想依家知呀
我想搵定副署人

我都唔確定
會 show 出生日期同地址
thankyou
thankyou
寄左老豆老母結婚證書正本
但無出世紙,所以寄左佢地既ID copy (黑白)
仲有佢地落香港果陣d證明既copy (因為大陸落黎)

祖父母資料完全無填,無提供證明
因為我連佢地英文名正確點串都唔知
問左老豆老母,佢地都唔清楚
咩CASE
想問各巴打
我係renewal bno
但我印象好似填左簽發機構hmpo
目前已經寄左去 收左 join queue
咁我係咪等佢 定依家就寫信?
因為我寄果本係05年簽 10到期 樣就無咩點變
97出世 跌咗入first British passport
據父母話我出世嗰陣佢地自己有bno
咁nationality係唔係填British national overseas?
跟著之後話要俾passport details
但問題就係佢地已經唔見咗本bno 唔知details
咁我可以點做
星期六/日Royal mail派唔派件?
想問下大家副簽how you know the applicant大家係點寫?
你點識咪點寫
寫識左2年既SP都得嫁
我癲極都係諗BF GF
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞