『薪火post』BNO續期資訊(54) 英國領事館遊行

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
以前有申請過咪有
老母嗰陣話差幾日回歸冇幫我申請
巴打話果個期間出世有延期到9月申請
有巴打發起BNO持有人免簽證計劃進入美國, 希望大家支持, 簽夠150人就會開放公眾簽名

https://petitions.whitehouse.gov/petition/visa-waiver-program-vwp-should-be-given-british-national-overseas-passport-holder
真係中正個段period就SAR or report lost
不過身份證首次發行一over12-97就肯定係廁所板
各位巴打絲打,頂住呀!
路還很長,記住齊上齊落!
香港人可攻可守,智勇雙全!
記住永不分化!不割蓆!不篤灰!
It’s now or never

824 機場復活,WE WANT YOU!而家搭車犯法呀?

sign完後個人數都冇多到
所以都係先使用身份證大法
原來身份證係98年先攞
留個名先,勞煩晒肥巴開新post!
要check email由佢俾你條link click入去做verify至計數,有冇做?
有呀
咁可能個簽署人數counter唔係即時update,係每小時,甚至每日掛!話時話,我簽咁多次,都冇留意個counter有冇即時加,只知道每隔幾日都有變..
條link 死咗
想問有無人試過報lost之後打完電話過去俾資料,
過左5個工作天都未收到電話或email
oh 咁可能我平時見到人數增加係前一兩日嘅人黎
我打電話比左資料後,等緊第3日
上個post有巴打話等左3.5星期先有email 覆reference no.
等咗好幾日, 覆咗個email返嚟
入面話我已經成功報失, 同有個reference number
但唔知個number有咩用
我睇到要upload 相個part
想問下有冇人係搵電話影就過到關

定要出去影相舖影証件相咁?
兩樣都得
唔得就會自動/人手reject你
所需文件官方無寫話有銀行信喎 點解樓主份doc有寫銀行信都得既?
HMPO好似請多左人

而家快左好多....大多1-2星期攪掂
英國政府七月尾公開招聘六十個HMPO職員,可能已經請到部份人開緊工..
新手唔識做
BNO變BC
幫老豆續期
本新護照由BNO變BC
舊個本報失咗
係咪最好email同佢講出錯?
但係內頁冇寫持有人有香港居留

正喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞