『薪火post』BNO續期資訊(54) 英國領事館遊行

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
本嘢太舊
就算舊嗰本係手都要當first application
system會自己detect
你只需要正確答曬佢開頭嘅所有問題
Included child填no uk passport

Btw 其實doc有寫
我都一樣 但我直情連副簽都唔洗 好奇怪 唔知係咪揀錯簽發機構係hmpo事

TG 大Group已有超過1400人:https://t.me/joinchat/Li9FQxMj9qmk-8kFOFPAIw
注意:非續期/圍爐用 續期請參考本post

TG channel會隨時更新資訊:https://t.me/BritonsinHK

https://lihkg.com/thread/1501280/page/1

廣告:9月1集會完仲可以去機場

輕輕一推

British Nationals Assemble!
祖國是英國 家鄉是香港
#501 討論過
俾完錢有冇得check多次自己填咗咩
想問如果我填錯咗屋企人名同時又比埋錢
有冇方法修改返?
填少咗幾隻字
SAR
Hmpo星期日都開工
岩先批咗我了,唔該晒呢到既巴絲

利申:用信用卡e-statement color print出黎都過到關
WEBCHAT
唔好意思,請問如果係report cancel 嘅case,收到第一封email 叫我星期一至日打過去,我頭先打咗。職員話俾唔到reference number我,又話將我case forward俾另一條team,叫我照apply new BNO。但剛剛又收到一封email叫我星期一至五打過去另一個電話號碼,究竟洗唔洗理呢?謝謝🙏 sorry for too long
咩CASE
細個有BNO 但已過期同遺失,所以report cancel,同時我已經apply new BNO,寄咗彩印HKID,正本特區,正本出世紙,地址證明,寫咗句已report cancel。
謝謝巴打解答
唔該
幾號join queue?
之前收到ref no.,咁我今日online submit俾錢啦,但佢只係叫交下面5樣applicant’s documents .....
1. 彩色影印身份證正反面
2. 彩色影印成本特區護照
3. 住址證明
4. 其中一樣有我張相嘅嘢(非英國護照/彩色影印身份證/車牌/政府文件)
5. 加埋副簽form

Additional documents 佢又只係叫俾彩色影印身份證正反面。

我個case真係唔洗父母同我出世紙?因為成個過程佢冇問過我雖然巴打話佢要乜我俾乜,但好似怪怪地
無記錯ulifestyle係經濟日報集團旗下(即係藤條水喉通石鏡泉
我好似填錯gender 我都睇下有冇得睇番先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞