『薪火post』BNO續期資訊(54) 英國領事館遊行

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
其實印錯係咪仲麻煩嗰邊無可能電腦資料都變埋英國國民掛 到時真係移民呀買樓呀先知搞錯咪仲衰? 定係真係從此變咗bc咁求其
Countersign一定要比2張證件相?佢冇叫我send.....
唔洗啦喎online upload佢會將你張相attach係張countersign form
因為有人試過用銀行信做地址證明都ok
唔洗用的

我打過去確認資料, 之後佢同我講可以直接go ahead apply replacement, 不需要等個ref number
Lm
當年做到30/9,去領事館搞!
我果陣照寄過去佢無寄返返黎,不過我諗唔寄都得
咁我可以直接apply replacement?
yes
亦有可能係真bc,上代人啲身分有時好難明。

其實hmpo除咗印錯,亦有可能籍重新申請呢個程序,由頭審核一次,過程中遇上一個經驗淺嘅.....

老實講,一本護照經手嘅,應該有人核對,而輸入資料時,係由申請人入一次,另外如果有舊證,應該用資料頁過一次機,應該避免咗錯誤情況!但報失呢.....

其實應該歸納一下,所謂錯印情況,有無啲共通點,當然佢哋做嘢亂係有嘅,但亦唔排除有啲人真係搵返真正國籍出嚟,如果hmpo佢哋話無錯,難道家人真係有黑歷史唔知,定還是民海誤認成敏海?譯音一樣唔同人,國籍可以差得遠。其實錯咗,佢哋應該再審核一次,因為佢哋講過需時同申請一樣咁耐,時間就係用咗重新審批上。

如果真係印錯,返祖家攞權利肯定唔得,當旅遊證件用確係好用嘅。正常都係webchat問一次,真定假都有個答案。
新系統唔需要,要會再叫你補。
所以啲咩大中小獎都係自High下寧願唔好咁麻煩
2星期前send email 去HMPO check有無申請過BNO,而家都未有回音,好心急好唔好send 多次追追
中曬3個身分證大法?
仲續
你老味
場仗都未打完就自己走
屌你老母

今晚7點見
唔中第一個
以前份BNO 官方guide 有寫,佢改咗版之後先無咗
你答我,淨係有BNO點走?要走,有用嘅係錢,唔係護照
咁即係而家銀行信唔接受喇佢都無咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞