『薪火post』BNO續期資訊(54) 英國領事館遊行

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
我果陣時無身分證喔 仲係bb仔 係咪應該無啦
先睇睇你而家張身分證先,簽發日期個括號係點寫?
陰公
巴打你就嚟超越曾沛慈絲打等咗兩個月嘅紀錄
你幾時上網申請?照計5月中開始全部都係新系統,係即時upload softcopy上網,唔使寄相,你真係睇到check list內有叫你寄相?
附上簡單書面解釋,點解提交唔到有關證件。
想請問我身份證大法三樣中哂,report lost passport佢又有reference number俾到我,咁係咪100%肯定我可以去馬renew?

Btw, 7月11打咗電話去講名同HKID,去到今日都未有update,頭先再打去問,佢過咗陣已經有ref no.俾我
gogogogogo
係,俾錢啦!
係咪而家無Additional Information果個位填?我之前睇post見到巴絲話係上網填番解釋,但岩岩俾完錢到最尾都無呢樣野出現,
即係如果無證明,就要自己手打一封信出黎?
唔該巴打之前老母死都話我冇
系統叫你交先要,就算要,俾$140可以喺人事登記處攞返張,你睇咗doc未?
點解唔得?
關於父母出世紙,印象中係冇Additional Information空格俾你填,如果冇,最好都係俾張書面解釋,我當日續領,系統要求我提交父母、祖父母出世紙同結婚證明,但我只提交到父母結婚證明,其它都係書面解釋佢地已過身好耐,冇留俾我之類。
有人兩個月添
I see
唔該哂巴打!
課金啦
又多個比老母呃既例子
到時收到,唔好家變.....
連登BNO薪火post面世以來,引致好多家變!
咩CASE
最多我幫佢續埋囉
普通續bno,連父母bno資料都比到
文件盡比正本
係我本bno爛左要寫信解釋
解釋完再冇消息
咁衰,唔好幫佢續!叫佢自己上網刨post,自己申請!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞