IT界討論區:IT都有人禽之別(6)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
Pxxw written test有咩做

咩program?

剩係聽到唔係trainee,因為我本身有1yr working exp
Pxxw written test有咩做

咩program?

剩係聽到唔係trainee,因為我本身有1yr working exp

Btw, apply左p仔
front end d code 我竟然明
有d 似以前玩online game 寫外掛腳本d code
有無潛質轉行

點解有人唔做要做狗? 汪!
16 fg做左半年ha得16k
之後搵我續既話應該幾多先deal?
定還是ha狗也不屌

t con ?
做咩頂爛市 個fd 2 字

畢業果陣咩都唔識
以為16已經好高就狗衝左
呢份secondment黎
我已經聽過身邊做緊既fg有19 20
仆街agent

有frd做左兩年都係得12k
你仲想點
定還是ha狗也不屌

t con ?

畢業果陣咩都唔識
仆街agent

secondment junior level
狗都唔屌啦
都唔明解你地咁鐘意幫agent打工

點解secondment junior level狗都唔屌
唔識野真心求教

乜野福利都無
又唔係果間公司職員
又要比agent hold住筆糧

開到成行成市出手低
搞到it image低
但年年有班廢毒撚搵agent
it比人叫狗唔係無理由

12,3k it工都做我係你老母替你傷心
front end d code 我竟然明
有d 似以前玩online game 寫外掛腳本d code
有無潛質轉行

點解有人唔做要做狗? 汪!

汪汪汪

睇得明code係基本
有人唔做偏要做狗 何必呢
我重申 13k 番aco好撚過啦
定還是ha狗也不屌

t con ?

畢業果陣咩都唔識
仆街agent

狗都唔屌啦

唔識野真心求教

乜野福利都無
又唔係果間公司職員

開到成行成市出手低
搞到it image低
it比人叫狗唔係無理由

仲要冇花紅雙糧7日假
想問各位巴打,點睇BI consulting 或者就咁functional/ technical consultant
應該咩價位
利申17fg 三大cs 做過下web同又做過下bank
定還是ha狗也不屌

t con ?

畢業果陣咩都唔識
仆街agent

狗都唔屌啦

唔識野真心求教

乜野福利都無
又唔係果間公司職員

開到成行成市出手低
搞到it image低
it比人叫狗唔係無理由

仲要冇花紅雙糧7日假

返足先有萬二三, 病一日都無
定還是ha狗也不屌

t con ?

畢業果陣咩都唔識
仆街agent

狗都唔屌啦

唔識野真心求教

乜野福利都無
又唔係果間公司職員

開到成行成市出手低
搞到it image低
it比人叫狗唔係無理由

仲要冇花紅雙糧7日假

返足先有萬二三, 病一日都無

t-con 冇兩皮都唔做
計日薪
如果HD 2年programmer 正常價口幾多

18k base
另外幫朋友問
有無人/識人喺Fdm group做緊?
頭幾個月training 11k/無錢?
之後2年約 22k一個月 期間唔做要賠錢?
2年後可以入大公司做 搵得唔錯?
易唔易入? 有degree就得?
入唔到依間嘅話係唔係食得屎?
我朋友三大social science 無intern 無IT同business background

另外幫朋友問
我朋友三大social science 無intern 無IT同business background

朋友個朋友IN 過
一開始比training 你同埋幫你搵啲岩既POST,Training 期間當然沒錢
你training 完左之後 你唔accept 佢比你既job offer 然後走佬既話好似係要賠番
training fee (好似係),佢地主要既client 係HSBC,所以通常都係叫你地入HSBC 做,人工就唔太清楚啦,有啲就話得1x k,有啲又話有2x k
另外幫朋友問

朋友個朋友IN 過
一開始比training 你同埋幫你搵啲岩既POST,Training 期間當然沒錢
你training 完左之後 你唔accept 佢比你既job offer 然後走佬既話好似係要賠番
training fee (好似係),佢地主要既client 係HSBC,所以通常都係叫你地入HSBC 做,人工就唔太清楚啦,有啲就話得1x k,有啲又話有2x k

咁撚樣都搵到IT工

18k base

搭單問degree 1年programmer應該叫幾多?

寫緊個android native app
本身好地地
今日一開個emulator唔知做乜keep住emulator 5444 offline,
勉強將佢整番online,個logcat又傻左咁

寫緊個android native app
本身好地地
今日一開個emulator唔知做乜keep住emulator 5444 offline,
勉強將佢整番online,個logcat又傻左咁

launch app又hold住係 waiting for target device to online,有冇巴打試過
用真機定emulator都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞