IT界討論區:IT都有人禽之別(6)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
mxnpower 算唔算係間仆街既agent 公司?
mxnpower 算唔算係間仆街既agent 公司?

弱智先用
點睇after船 呢家startup?
我自己fg做start up 16k都嫌有d underpay
我自己fg做start up 16k都嫌有d underpay

好多野做?
16k係hea位價錢
有性趣投身IT界
有咩路數可以介紹?
有咩公司可以apply?
有咩要注意?
利申: 係英國非雞校大學(全球前40)讀緊MSc 無工作經驗 無IT背景

Msc in CS ?

唔係
無依d背景
我係唔係可以去死?

英國搵工唔知
香港搵junior 工, MSc in CS 同 Bsc in CS 冇咩分別
除非係做D research/academic 野
好似係

好多野做?
16k係hea位價錢

一d都唔hea 要玩埋hardware同八達通

好多野做?
16k係hea位價錢

startup出手咁低?
八達通應該好幾年無更新過個玩法, 小心錯數
19 hd grad
鳩 send cv
結果啱啱去in即時俾offer
小弟programming好廢咋點算
in個時已知做nerwork
冇cert的我係咪應該即時去報ccna

公司要你有ccna,就會俾錢你考架啦,你使同佢憺心

間野si來佢好似要人乜都識
我fg去in 俾佢話冇經驗
但係佢請 本身見support 但係變左nerworking 宜家都唔知點算

幾錢

11k 狗也不屌

頂爛市...
利申:support hd in security 0 exp 1-5 9-6 no ccna 13k
19 hd grad
鳩 send cv
結果啱啱去in即時俾offer
小弟programming好廢咋點算
in個時已知做nerwork
冇cert的我係咪應該即時去報ccna

公司要你有ccna,就會俾錢你考架啦,你使同佢憺心

間野si來佢好似要人乜都識
我fg去in 俾佢話冇經驗
但係佢請 本身見support 但係變左nerworking 宜家都唔知點算

幾錢

11k 狗也不屌

頂爛市...
利申:support hd in security 0 exp 1-5 9-6 no ccna 13k

點解你地揾到咁高人工之前幾份寫13k都冇回音

好多野做?
16k係hea位價錢

startup出手咁低?
八達通應該好幾年無更新過個玩法, 小心錯數

入去先知自己叫低左
無事既 最多重考
有性趣投身IT界
有咩路數可以介紹?
有咩公司可以apply?
有咩要注意?
利申: 係英國非雞校大學(全球前40)讀緊MSc 無工作經驗 無IT背景

Msc in CS ?

唔係
無依d背景
我係唔係可以去死?

英國搵工唔知
香港搵junior 工, MSc in CS 同 Bsc in CS 冇咩分別
除非係做D research/academic 野
好似係

香港搵工啊
我唔係MSc in CS
17 fg到底幾多k係唔洗諗即屌
繼續請ap/sa/qa/sql
最好用開java/javascript

tg:HR_win

開ot wo

18k
有無人做過自己d project ge portfolio
16 fg做左半年ha得16k
之後搵我續既話應該幾多先deal?
定還是ha狗也不屌

18k

18k係幾吸引,但又未至於唔洗諗既
講到諗都唔諗即屌就20k啦
有無人做過自己d project ge portfolio

有野想問?
參考免問,直線自爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞