IT界討論區:IT都有人禽之別(6)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
而家做緊間公司好大壓力,
Manager 日日push d 新野做。
之前d 野都未完,日日有新野

想祼辭。
但老婆唔支持

轉工季節,搵吓啦

而家係咪萛旺?
你地個個都有degree 梗係咁講

你搵多幾份,比較下先啦

想祼辭。
但老婆唔支持

開始咗搵工未?

Send 左cv 一二星期,但未有電話

一個月之後再同老婆傾下啦
執埋linkedin引agent上門

你咪去做囉
無人逼你食屎
每個月扣埋老強
得10k姐無乜野嫁

想祼辭。
但老婆唔支持

開始咗搵工未?

Right 放埋linkedin

不過巳send 左cv 比gemixi 幫手搵工。

家下真係難搵工咁多
以前5,6 年前係揀工去in 😥

想祼辭。
但老婆唔支持

開始咗搵工未?

Right 放埋linkedin

不過巳send 左cv 比gemixi 幫手搵工。

家下真係難搵工咁多
以前5,6 年前係揀工去in 😥

五六年你都上咗中層, 仲邊有咁多offer
不過中層係缺人, 慢慢實搵到
今年轉工

而家做緊CJP 19K

有兩年經驗 叫幾多好 ?
今年轉工

而家做緊CJP 19K

有兩年經驗 叫幾多好 ?

計日薪CJP ?

2年EXP最少開2萬是常識吧

冇degree冇HD 0EXP做P仔都有16K

我三大grad 銀行programmer都係14k

其他三大fd都係15k 左右

唔可以做爛市阿師兄
Shitty CS 識得o既都16k+
全部都冇first hon

唔可以做爛市阿師兄

OU 2nd low 兩年前15
留名
留名

唔可以做爛市阿師兄

咁就唔知喇 我識果班最高都係16k
都係 2nd low/top
間間公司大間定細間都壓價

唔可以做爛市阿師兄

咁就唔知喇 我識果班最高都係16k
都係 2nd low/top
間間公司大間定細間都壓價

City cs average 16k (2015),係因為佢地讀個陣返過1年placement
明明星期四先 regular meeting...
下星期三就 last day
為何要將個 regular meeting 改做星期二呢…
IT 狗就不是人
等放工
degree ~16k or up
hd ~14k or up

咪再做d 11,12k垃圾工
degree ~16k or up
hd ~14k or up

咪再做d 11,12k垃圾工

11k去做hea爆HA文員仔都有
有性趣投身IT界
有咩路數可以介紹?
有咩公司可以apply?
有咩要注意?
利申: 係英國非雞校大學(全球前40)讀緊MSc 無工作經驗 無IT背景
明明星期四先 regular meeting...
下星期三就 last day
為何要將個 regular meeting 改做星期二呢…
IT 狗就不是人

公審大會
有性趣投身IT界
有咩路數可以介紹?
有咩要注意?
利申: 係英國非雞校大學(全球前40)讀緊MSc 無工作經驗 無IT背景

Msc in CS ?
有性趣投身IT界
有咩路數可以介紹?
有咩要注意?

Msc in CS ?

唔係
無依d背景
我係唔係可以去死?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞