IT界討論區:IT都有人禽之別(6)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
早晨
又到廣告時間
大家好小弟公司請SA/AP/QA/SQL
13個月糧
每月表現獎金
年尾花紅(視乎公司業績)
12日AL
medi
公司係觀塘

hang seng bank security?

唔係

早晨巴打
屌你老母聽日 last day 啦,放過我好唔好
有冇巴打可以講下 infrastructure 同 solution 分別要做啲咩??

想問咩
infra咪infra, 呢行少人
如果剩係賣solution 係sales方面
當然要implementation 到先得

覺唔覺做code狗好過做infra?
起碼code狗唔洗onsite, 再升上去可以管埋infra仔

infra升上去都可以管人
不過而家cloud service咁盛行 月租server 應該仲平過請人main
好似係

用月租/時租/秒租server都好專下架
有冇巴打可以講下 infrastructure 同 solution 分別要做啲咩??

想問咩

起碼code狗唔洗onsite, 再升上去可以管埋infra仔

不過而家cloud service咁盛行 月租server 應該仲平過請人main
好似係

上左cloud, 都要有人睇住
只不過headcount 會少左
例如以前regional 既人會cut 晒,淨番hq
呢到有冇冗員講下每日點過

想問咩

好似係

係少左, 但果d人好值錢下

想問咩

好似係

係少左, 但果d人好值錢下

係既,但如果唔係做hq 既話
份工真係冇咁穩陣
有無巴打知道Deloitte IT Consulting 咩環境?? 有冇前途同錢途??

一日平均工作15個鐘左右
錢唔多
轉工易但唔抵做

算啦 珍惜氐命,長期唔夠人

巴打係入面做過?一日平均15個鐘好恐怖wo
有無巴打知道Deloitte IT Consulting 咩環境?? 有冇前途同錢途??

一日平均工作15個鐘左右
錢唔多
轉工易但唔抵做

算啦 珍惜氐命,長期唔夠人

巴打係入面做過?一日平均15個鐘好恐怖wo

OT有冇得計番?
依家重走去學Cisco command 會唔會好傻豬?
無寫過java會被人岐視
早晨
又到廣告時間
大家好小弟公司請SA/AP/QA/SQL
13個月糧
每月表現獎金
年尾花紅(視乎公司業績)
12日AL
medi
公司係觀塘

20k
依家重走去學Cisco command 會唔會好傻豬?

基本野尼,一定要識...
琴晚update左jobsdb個profile
今日就收到同一間agent
兩條友總共打7次黎
兩條友總共打7次黎

巴打好耐冇見
兩條友總共打7次黎

巴打好耐冇見

你又認得我
兩條友總共打7次黎

係咁嫁喇
見到隔離有IT狗質疑FG點解可以叫20k, 心有戚戚然...
見到隔離有IT狗質疑FG點解可以叫20k, 心有戚戚然...

上年fg 18-20
今年應該22-23
想問 cs 有冇教 http request/response
有人黎 in 竟然唔知係乜 仲要係有 exp

姐係佢無囉。。。。
想問 cs 有冇教 http request/response
有人黎 in 竟然唔知係乜 仲要係有 exp

有教, 但有冇學入腦就唔知喇

利申 有一半已經唔記得左

姐係佢無囉。。。。

托高個巿價對自己都有好處, 香港IT本來就underpaid
諗多一步都知

姐係佢無囉。。。。

托高個巿價對自己都有好處, 香港IT本來就underpaid
諗多一步都知

集體托市才是皇道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞