IT界討論區:IT都有人禽之別(6)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
啱啱in 完,個個都話我call 得高
btw 已經唔多想做呢個post
上手得14, call 17.5

你叫幾多?

大firm定細firm in咩post?

in大野,in programmer

屌 大野更加唔驚喇 你點寫都壓你價架喇

就係你做緊果間

姐係邊間

h 記

呢間出唔起錢 我都走左

btw 個 ger 係咪唔係it 人, 佢連 機房 opper 係咪 it 都唔知

唔知你in 邊條team

啱啱in 完,個個都話我call 得高
btw 已經唔多想做呢個post
上手得14, call 17.5

你叫幾多?

大firm定細firm in咩post?

in大野,in programmer

屌 大野更加唔驚喇 你點寫都壓你價架喇

佢地有個uppler limit
以我所知 14k 對於h記黎講算高

姐係邊間

h 記

呢間出唔起錢 我都走左

btw 個 ger 係咪唔係it 人, 佢連 機房 opper 係咪 it 都唔知

果條team 好似好忙

h 記

呢間出唔起錢 我都走左

果條team 好似好忙

佢話一個月做三次change

呢間出唔起錢 我都走左

果條team 好似好忙

放工洗唔洗聽call?

果條team 好似好忙

放工洗唔洗聽call?

要,兩個禮拜通宵一次
有degree 3年經
都比人壓到狗咁 明明寫26壓到23話完試用期先加到24
無入黎好耐,講真,你打code打得幾耐,我做野4-5年都已經唔點打code啦

走tech的話, 我覺得睇仲辛苦過寫
有冇datacenter撚
3樣野唔做
1. oncall
2. 禮拜六日番/長短週/shift
3. ot

你地做齊哂
有degree 3年經
都比人壓到狗咁 明明寫26壓到23話完試用期先加到24

main skill係乜?
3樣野唔做
1. oncall
3. ot

你地做齊哂

有得揀梗係唔做
但有時business nature需要都無計, 唔係間間公司有獨立operator
3樣野唔做
1. oncall
3. ot

你地做齊哂

我而家份工可以唔洗做呢三樣野,而且一星期返三十五個鐘,但人工低

果條team 好似好忙

放工洗唔洗聽call?

要,兩個禮拜通宵一次

祝你好運FG入去捱2年都得的

果條team 好似好忙

放工洗唔洗聽call?

要,兩個禮拜通宵一次

我諗住佢出唔到17.5k, 就五月再搵, 儲夠十個月再call 17.5 k

果條team 好似好忙

放工洗唔洗聽call?

要,兩個禮拜通宵一次

我諗住佢出唔到17.5k, 就五月再搵, 儲夠十個月再call 17.5 k

下 我做左年半 r佢升我先得17.5 k

果條team 好似好忙

放工洗唔洗聽call?

要,兩個禮拜通宵一次

唔r佢 年年加得5舊

果條team 好似好忙

放工洗唔洗聽call?

要,兩個禮拜通宵一次

所以我都無咩其望,早知唔請假,返公司同ba 互屌算
如果出~18k 12個月 算唔算仆街

直頭不孝子啦

請咩人,有冇b 仔
IBM JUNIOR CONSULTANT算唔算好工

請咩人,有冇b 仔

p仔
IBM JUNIOR CONSULTANT算唔算好工

人工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞