IT界討論區:IT都有人禽之別(6)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
番工學c#, 有時真係唔知係我logic 唔得定係單純唔識syntax

係 M$ 的錯 !
oracle呢排好等人用?
今日 oracle hr打黎問有冇興趣轉過去

btw
想問下入面好唔好做/pay
2 years exp未夠

我都收到oracle hr linked-in message, 不過我無理佢

想問下你咩background
fg真係唔好頂爛市
我跟巴打建議人工叫價
都無比人壓過
唔好自己壓自己先

煩都要講句
hd 14-16k or up
degree 16k-18k or up

唔理你support定ba定code狗
寧願搵唔到工幾個月
都唔好做垃圾12k工

Support 狗都有咁高就好啦

p狗都有人收緊12k嫁
唔關工種事

下個post都係我親自開返算
貼返晒D舊post link同參考價
見你推post推得好辛苦

其實放咗D人都係照問....

D人當假膠
講完又唔信
第一步錯,都幾難翻身
人地FG 17一年轉工叫21
做當市就FG 12轉工叫16,但係再黎FG就17.5-18

跟住就變第二個腦魔

AWS cloud FG 幾錢
有返一年實習

識啲咩先 起下ec2介下subnet咁?定opswork?aws咁多野邊個範疇又唔講

唔好意思
熟ec2, asg, load balancer
route 53加左幾個record, s3, codedeploy, codepipeline, cloudformation之類,
如果考完aws 張AWS Certified Solutions Architect - Associate大約幾錢到
我想問番工,係咪要自己睇自己學,公司唔大,做左一段時間,之前份工有senior 跟有咩唔明可以問佢,都好樂意答,依加做緊新野,完全冇掂過,但就咁比個project source code 我叫我自己睇下,感覺上冇人跟冇人理,之前d project 我都一個人搞掂,因為問佢地都唔識,感覺上冇咩人指點,正唔正常?
我想問番工,係咪要自己睇自己學,公司唔大,做左一段時間,之前份工有senior 跟有咩唔明可以問佢,都好樂意答,依加做緊新野,完全冇掂過,但就咁比個project source code 我叫我自己睇下,感覺上冇人跟冇人理,之前d project 我都一個人搞掂,因為問佢地都唔識,感覺上冇咩人指點,正唔正常?

做左呢份唔夠一年

做左呢份唔夠一年

好難講 有時大家都唔識 都係GOOGLE
不過間間公司唔同 話唔埋

做左呢份唔夠一年

幾時番工都係俾d background 你,再叫你自己睇document,有唔明先問架啦
唔通坐係到同你一對一捉住你隻手做?依家唔係番緊學喎

做左呢份唔夠一年

好難講 有時大家都唔識 都係GOOGLE
不過間間公司唔同 話唔埋

有時有d 好基本既野,如果同我講左我會快d 上手,但唔會提醒下,我就自己慢慢摸,我之後先知原來我咁樣係唔岩
搞到番工好氣餒,好攰

做左呢份唔夠一年

幾時番工都係俾d background 你,再叫你自己睇document,有唔明先問架啦
唔通坐係到同你一對一捉住你隻手做?依家唔係番緊學喎

都係既,但係我問完佢地都係口啞啞答唔出,但佢自己都做緊,雖然應該都係接觸左唔耐,但應該都熟過我,同埋做左十年programmer 應該上手快過我好多

btw

我都收到oracle hr linked-in message, 不過我無理佢

3年經AP, 寫開java同web, 你呢?

btw

~ 2 年 AP , 做oracle erp, 寫 pl/sql, shell

btw

~ 2 年 AP , 做oracle erp, 寫 pl/sql, shell

巴打做開oracle 我公司都岩wor
依家sql 好難請人用oracle 既更難

其實由你開始係度請人到E家請到幾多個
急問 有冇IT人聽過 BIB Solution Limited
係IT公司嚟
今日收到offer 但好想知入面係咩環境

利申:雖然我唔係IT人 求救
揼code仔做幾耐先有4皮一個月?

收四皮一個月通常唔駛揼曲
揼曲的同事通常冇四皮
自行參透下

其實由你開始係度請人到E家請到幾多個

暫時2個炸

btw

之前有contact過你tg不過唔係咁啱
2間濕鳩agent 加埋彈比我都唔夠5份cv
5份斬係狗也不屌
1個要求11點番工
1個2年exp expect sa位30k但連春(spring)都唔識

佢用開其他框架
或者一向自己寫開框架
咪唔識春天
利申:覺得春天加冬眠幾好用

btw

erp,有米公司先用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞