IT界討論區:IT都有人禽之別(6)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
好多有線既sd cv 黎

咁橫掂你地要人,咪睇下有冇啱用囉
startup公司請sa/ap/sql/qa
13個月糧
每月表現獎金
年尾花紅(唔保證有,視乎公司表現)
12日al
medi(2日有薪波假)
自膠唔記得留tg
tg:HR_win

幾時先請fg
13個月糧
每月表現獎金
12日al
自膠唔記得留tg

幾時先請fg

我都想知

fg 20k
突然發現自己係department 為左r budget 而請既產物

我都係,請我返黎係為左keep 住個headcount

日日返公司做兩個鐘野然後坐成日
搞到我都覺得唔好意思

利申 以我所知 公司同一title 人工最高應該係我

高薪厚職
13個月糧
每月表現獎金
12日al
自膠唔記得留tg

幾時先請fg

我都想知

fg 20k

我上年fg 既
我收18k 請我ok ma?
我精通java/jsp/sql/qa點讀

呢個人肯肯定流料喇
精通都18k,唔知咩standard
第一日做P狗
睇左成日TUTORIAL,聽到其他同事講野,完全聲唔明
利申:HD未畢業
第一日做P狗

其實聽果個都係扮明
第一日做P狗

邊間未畢業都請人
第一日做P狗

邊間未畢業都請人

part time 讀書姐
番工full time 嘅
唔自爆啦
13個月糧
每月表現獎金
12日al
自膠唔記得留tg

幾時先請fg

我都想知

fg 20k

我上年fg 既
我收18k 請我ok ma?
我精通java/jsp/sql/qa點讀

呢個人肯肯定流料喇
精通都18k,唔知咩standard

係咪搏打

你快d說服manager請fg啦
有無巴打有興趣接收ddr4 2133 kingston
買錯左大ram
撕爛左紙包裝 未撕膠包裝

不過老老實實 點解冇人諗到2017年都仲有咁多野要用cmd line

gui用多咁多resources e.g. RAM 又有多d bug
security用gui 同人玩防守

邊有咁多 GUI ............

個趨勢係要有,你睇 google 個堆 service gui,好靚仔

我讀security 玩Cisco router 從來都係打commands,冇GUI的

Router config我倒哂入去就算 仲邊會逐粒打
除非無backup

倒哂入去都要打copy running-config startup-config

write咪搞掂。
而且asa/ sourcefire/ wsa/ esa/ prime你唔係仲用cli下話?

今時今日仲有人用command line 仲以為高人一等?
sdn,寫好個front end 俾user 玩,乜都唔洗做就 orchestration 晒啦
有冇巴打可以講下 infrastructure 同 solution 分別要做啲咩??
有冇巴打可以講下 infrastructure 同 solution 分別要做啲咩??

24歲 三大CS
做左一年vendor寫Java
想問有無工種無咁多新tech野學
唔想浪費私人時間
學埋曬d唔洗幾年會淘汰既野
利申:唔做銀行

Java算好啦
Frontend先仆街 一年三變都黎
利申想做web
24歲 三大CS
做左一年vendor寫Java
想問有無工種無咁多新tech野學
唔想浪費私人時間
學埋曬d唔洗幾年會淘汰既野
利申:唔做銀行

Java算好啦
Frontend先仆街 一年三變都黎
利申想做web

front-end framework 改變速度慢過MK換男/女友速度 少少咋
利申: 做back-end 多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞