以前唔明啲女人咁鐘意鑽石⋯但最近買左隻求婚戒指之後⋯⋯

1001 回覆
800 Like 35 Dislike
有冇巴打可以品評一下尼粒

嘩巴打你睇個兩粒都係高汁貴野嚟喎

何以見得
手頭上有兩粒可以簡
巴打可以品評下嗎

手頭上有兩粒可以簡
巴打可以品評下嗎

有無巴打幫睇

半卡, 用黎求婚?

拎黎自帶架咋
想問下啲普通金鋪,5-8千就有隻戒指有粒石,個啲石係咪都係仿鑽黎
想問下啲普通金鋪,5-8千就有隻戒指有粒石,個啲石係咪都係仿鑽黎

係咪碎鑽 碎鑽其實好撚平
一圈碎鑽都講緊三千做到俾你

補充番 碎鑽= 一粒0.02卡果種,鑽石一大個價就次方咁上
做珠寶做到對厭左,結婚點都唔要鑽戒

口裡說不, ...

係咪碎鑽 碎鑽其實好撚平
一圈碎鑽都講緊三千做到俾你

唔係啵,好明顯見到一粒石,但幾千蚊有交易

睇幾錢
2-3萬就半賣半送

睇幾錢
2-3萬就半賣半送

但係g colour 黎咋喎,二三萬都抵買?

留名學野

睇幾錢
2-3萬就半賣半送

留名學野

睇幾錢
2-3萬就半賣半送

留名學野

睇幾錢
2-3萬就半賣半送

留名學野

around萬五budget連托可以點揀
0.4ct f色 3ex vs2 faint ?
睇實物係要點睇?
有d眼殘怕唔識睇有咩雜質係入面
定係咁細粒唔使睇?
粒石係咪要check個雷射碼同gia no.一樣?
around萬五budget連托可以點揀
0.4ct f色 3ex vs2 faint ?
睇實物係要點睇?
有d眼殘怕唔識睇有咩雜質係入面
定係咁細粒唔使睇?
粒石係咪要check個雷射碼同gia no.一樣?

[member]如果你去批發或樓上應該50分唔使faint 連鑲
如果40-50分除非好差vs2 ,如果唔係應該問題不大
睇你要求去到邊
對返緊個gia number 就ok,係鑽石條腰,多數有啲14-50倍放大鏡器材比你睇返,周圍研究下巴打[/member]
thanks 巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞