以前唔明啲女人咁鐘意鑽石⋯但最近買左隻求婚戒指之後⋯⋯

1001 回覆
800 Like 35 Dislike
咁搵你買得唔得??

借張卡俾你碌呀

我以為你有做賣石

賣石果d巴打可能未起身又或者已經冇追post[/quote]
J軟巴
想問下粒石夠唔夠閃係咪都睇佢粒石既比例??呢個我唔識睇
我心目中諗住60份左右,f/g colour[/quote]
如果60份左右,台面56-61%,冠角34-36度,亭角40-41度,總深60-62%,裙邊中至厚,都已經好好了,不過60份同80份大小淨幾遠下,J色80份加medium blue螢光只要唔起霧都可以睇落似G色[/quote]
因為螢光溝返淡d黃色??[/quote]

見到都唔買 省果小小錢 俾人笑一世
面都黃埋
買左隻PN 0.52份 D色 SI1 $25600 8折
如果有睇過血鑽
應該知道另一識個世界啲人有幾慘

有少少人性根本唔應該買鑽石
你話寶石或其他代替品都話

請大家高抬貴手
咁搵你買得唔得??

借張卡俾你碌呀

我以為你有做賣石

賣石果d巴打可能未起身又或者已經冇追post

J軟巴
我心目中諗住60份左右,f/g colour

如果60份左右,台面56-61%,冠角34-36度,亭角40-41度,總深60-62%,裙邊中至厚,都已經好好了,不過60份同80份大小淨幾遠下,J色80份加medium blue螢光只要唔起霧都可以睇落似G色

因為螢光溝返淡d黃色??

面都黃埋

或者學樓上絲打個老公買水晶

我以為你有做賣石

J軟巴

如果60份左右,台面56-61%,冠角34-36度,亭角40-41度,總深60-62%,裙邊中至厚,都已經好好了,不過60份同80份大小淨幾遠下,J色80份加medium blue螢光只要唔起霧都可以睇落似G色

面都黃埋

btw適量既藍螢光係可以令粒石顔色睇落高返一兩級

我以為你有做賣石

J軟巴

面都黃埋

btw適量既藍螢光係可以令粒石顔色睇落高返一兩級

d姊妹團 一併

黃都面埋
買鑽石同買玻璃有咩分別
肉眼都分唔出
唔撚通你日日帶個證明書出街?
定紋張證明書落手指
男人老狗竟然因為粒鑽石而唔捨得
而唔係因為呢粒鑽石背負住既意義

鑽石嘅意義係商人賦予

人在西門下, 那得不低頭?

鑽石越大
西口開得越大
買鑽石同買玻璃有咩分別
肉眼都分唔出
唔撚通你日日帶個證明書出街?
定紋張證明書落手指

咁你女朋友睇唔出的話就慳到好多錢既
我都買左粒30份石了
1c 3ex si1 g以上
樓上舖有無可能4萬搞得掂
我上bn睇過下都4萬幾,諗緊樓上舖之類會唔會平啲
我追晒po明左好多野
我追晒po明左好多野

有就實有,個proportion唔會好靚咁解
我追晒po明左好多野

問多少少
https://www.gia.edu/cs/Satellite?reportno=2246937714&c=Page&childpagename=GIA%2FPage%2FReportCheck&pagename=GIA%2FDispatcher&cid=1355954554547&encryptedString=3F7369FCF85932064CBC29F459CF004D&qr=null
19k

https://www.gia.edu/cs/Satellite?reportno=1247476123&c=Page&childpagename=GIA%2FPage%2FReportCheck&pagename=GIA%2FDispatcher&cid=1355954554547
16.5k

就咁睇邊粒會閃d??
萬分感謝
千萬唔好買1卡
1卡同0.99卡 價值差好遠
你買1卡磨少少變0.99卡就好大獲
最好買1.02-1.03卡做求婚戒子(如果budget係一卡)
另外DEFG色都接受到 眼睇好難睇得出分別
一定要3EX 夠閃
螢光要N
雜質 SI2以上都接受
vvs1 vvs2 太貴 你有畢直不如加大重量

唔大獲啦,粒野送左就唔係你
如果有睇過血鑽
應該知道另一識個世界啲人有幾慘

有少少人性根本唔應該買鑽石
你話寶石或其他代替品都話

請大家高抬貴手

你有無認真睇套戲??
另外我舊公司既invoice已經有標明啲鑽石來源係合法
相信大部份公司都有
我追晒po明左好多野

問多少少
https://www.gia.edu/cs/Satellite?reportno=2246937714&c=Page&childpagename=GIA%2FPage%2FReportCheck&pagename=GIA%2FDispatcher&cid=1355954554547&encryptedString=3F7369FCF85932064CBC29F459CF004D&qr=null
19k

https://www.gia.edu/cs/Satellite?reportno=1247476123&c=Page&childpagename=GIA%2FPage%2FReportCheck&pagename=GIA%2FDispatcher&cid=1355954554547
16.5k

就咁睇邊粒會閃d??
萬分感謝

平果粒應該好d, 不過girdle facet 75%
就咁睇邊粒會閃d??
萬分感謝[/quote]
平果粒應該好d, 不過girdle facet 75%[/quote]
75%會有咩影響?
就咁睇邊粒會閃d??
萬分感謝

平果粒應該好d, 不過girdle facet 75%[/quote]
75%會有咩影響?[/quote]
d箭會肥
就咁睇邊粒會閃d??
萬分感謝

平果粒應該好d, 不過girdle facet 75%

75%會有咩影響?[/quote]
d箭會肥[/quote]
最緊要閃

邊粒會好d??大慨都係around 65k

Thanks

邊粒會好d??大慨都係around 65k

Thanks

我投第四粒
1245516647點睇

3ex切工同比例都屬於一流,可惜inclusion比較多,你睇左實物未? 就咁睇圖台面有堆crystal, 仲有伸展到girdle既feather, 鑲嵌時有機會惡化甚至崩石,我就唔會考慮

3ex切工同比例都屬於一流,可惜inclusion比較多,你睇左實物未? 就咁睇圖台面有堆crystal, 仲有伸展到girdle既feather, 鑲嵌時有機會惡化甚至崩石,我就唔會考慮

台面唔細心睇就睇唔到堆inclusions,不過我都驚腰邊條feather會係鑲石既時候惡化,整爆粒石
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞