以前唔明啲女人咁鐘意鑽石⋯但最近買左隻求婚戒指之後⋯⋯

1001 回覆
800 Like 35 Dislike
女朋友話要大牌子

Cartiet, tiffany呢d?
你同佢講9成鑽石都係同一間公司產出
就係個間鑽石痕鳩遠 一顆永流傳 個間公司

佢都知我買唔起cart tiffany

所以話周生生周大福就ok

不過唔肯要細鋪但有證書果d

買完 重新包裝佢都唔知啦
女朋友話要大牌子

你其實係預幾錢?
我去中環某間鑽石鋪買,IF 1卡 3ex H color 6萬。
我買對介cartier love系列就好似15000 一隻。
有冇教學,今年結婚5週年
想買鑽石手(呃)
女朋友話要大牌子

求婚鑽石買有GIA味得。
結婚我就買cartier

咁你女朋友睇黎都唔係真係鐘意鑽石 係鐘意牌子
鑽石最緊要係張身分證
上網買一定最抵
比起出面啲大行買平一半 唔係講笑 真係一半
你問下你條女 想要一粒又大又閃又少暇既靚石
定一粒豆豉咁細 戒指「內籠」核住tiffany既戒指

要tiffany
女朋友話要大牌子

鑽石最緊要係張身分證
上網買一定最抵

要tiffany

要又大又閃又少暇既tiffany
唔送既話 一世無西屌

識有個人,求婚時送左隻自稱D Grade ,3個Ex,但係無証書既戒指比佢條女,條女信到十足十,所以想屌西,就最好揀個傻西
樓上買價錢平d、服務又好慢慢簡
女朋友話要大牌子

你其實係預幾錢?
我去中環某間鑽石鋪買,IF 1卡 3ex H color 6萬。
我買對介cartier love系列就好似15000 一隻。

H 都6萬
睇色算啦, 3ex切咁靚把鬼
下下用顯微鏡睇咩~無咩暇疵1卡30k可以買到E色鳥(GIA)

唔好問我邊間, 因為總之唔係周xx/6x/英x 果d大連鎖都係呢個價

我行左元屯cwb中環灣仔2個禮拜搵到既
我舊年結婚買既

ok 喎 巴打買幾錢?
女朋友話要大牌子

鑽石最緊要係張身分證
上網買一定最抵

要tiffany

要又大又閃又少暇既tiffany

有錢咩都有
我舊年結婚買既

ok 喎 巴打買幾錢?

偏黃咁,燈光定成色?
我舊年結婚買既

ok 喎 巴打買幾錢?

嘩啲指甲可以隊撚死人
男人老狗竟然因為粒鑽石而唔捨得
而唔係因為呢粒鑽石背負住既意義
求婚1卡 E 色 絲暇SI1 3EX None大約5皮
尋日尖沙咀單野你做架?
我之前買咗隻求婚戒都睇咗好耐
望望吓覺得好鬼靚
鑽石呢d marketing野係呃你班傻仔先搞到咁貴 又無二手市場,無得賣返出去,又分分鐘買到血鑽

利伸:買藍寶石求的

鑽石代表嘅意義女人先咁諗嘅姐,一粒石吹到永恆,畀廣告商洗哂腦都唔知
有人鍾意石,有人鍾意車,有人鍾意鋼筆,男人對一樣嘢專注起上嚟果種熱情,你呢啲on9女人係唔會明架啦
鑽石呢d marketing野係呃你班傻仔先搞到咁貴 又無二手市場,無得賣返出去,又分分鐘買到血鑽

利伸:買藍寶石求的

請問一下邊度有靚嘅alexandrite ring 亞歷山大變石戒子?
只見到loose gems

鑽石代表嘅意義女人先咁諗嘅姐,一粒石吹到永恆,畀廣告商洗哂腦都唔知
有人鍾意石,有人鍾意車,有人鍾意鋼筆,男人對一樣嘢專注起上嚟果種熱情,你呢啲on9女人係唔會明架啦

俾人洗咗腦 唔係因為靚嘅買乜都可以啦,意義係人賦與俾物件咋嘛
鑽石係史上marketing最成功既product
雖然好唔抵
一世人一次
屌,我都要洗幾皮買舊垃圾求婚,望左一輪,都係細鋪抵,有gia就得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞