以前唔明啲女人咁鐘意鑽石⋯但最近買左隻求婚戒指之後⋯⋯

1001 回覆
800 Like 35 Dislike
當年係james allen 買,二萬二,0.7分,D色,
想請教下各位巴打,我想買粒 0.6 卡石,budget 15k 至 18k,
其他 spec 大約係:
color G 以上
clarity VS1以上
cutting 3 excellent

下面呢兩粒 o 唔 ok? 有冇d咩 comments?

https://www.bluenile.com/hk/diamond-details/LD06992269

https://www.bluenile.com/hk/diamond-details/LD08830450

第一粒個 clarity characteristic 有成四樣,又 crystal 又其他,clarity VS1 的話其實問題係咪不大?

第二粒d reading 好靚,但個 cutting 應該唔夠第一粒好所以先差不多價錢?

唔該晒
想請教下各位巴打,我想買粒 0.6 卡石,budget 15k 至 18k,
其他 spec 大約係:
color G 以上
clarity VS1以上
cutting 3 excellent

下面呢兩粒 o 唔 ok? 有冇d咩 comments?

https://www.bluenile.com/hk/diamond-details/LD06992269

https://www.bluenile.com/hk/diamond-details/LD08830450

第一粒個 clarity characteristic 有成四樣,又 crystal 又其他,clarity VS1 的話其實問題係咪不大?

第二粒d reading 好靚,但個 cutting 應該唔夠第一粒好所以先差不多價錢?

唔該晒

要睇清楚唔係cutting 問題,兩粒cutting 唔差得遠。
價錢差唔多原因係第二粒係3ex faint 黎,第一粒係3ex none。
好多人都講3ex, 但成日忽略左個螢光反應。
買得VVS 就緊係要埋None啦。

有興趣我比實物你睇
好奇一問 上網買完石 去邊到整個托好?
1.0x 卡 SI1 Color F 3Ex 5萬5做唔做到?
GIA 6252739157 G VS2 0.82ct 3EX NONE
呢粒點睇
GIA 6252739157 G VS2 0.82ct 3EX NONE
呢粒點睇

好靚
其實我真心覺得呢啲好唔實際

當買件玩具
1.0x 卡 SI1 Color F 3Ex 5萬5做唔做到?

呢粒點睇

好靚

呢粒點睇

好靚

5萬5 vs2 一定得

屋企做石批發
當年係james allen 買,二萬二,0.7分,D色,

有冇相
想問兩粒石
GIA 2266107852 同
GIA 2185596467
Thanks

Adam Ruins Everything?
想問兩粒石
Thanks

想上網買,無得睇實物,唔知制唔制得過
想問兩粒石
Thanks

想問兩粒石
Thanks

Gia 3255368925

2k4 值得買嗎
想問兩粒石
Thanks

J軟巴我想請教
30k budget想搵粒0.8ct 3ex D-F色 none VS2
係咪好大想頭
如果要棄咁d,棄邊樣最唔影響粒石
Gia 3255368925

2k4 值得買嗎

想問兩粒石
Thanks

J軟巴我想請教
30k budget想搵粒0.8ct 3ex D-F色 none VS2
係咪好大想頭
如果要棄咁d,棄邊樣最唔影響粒石

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞