以前唔明啲女人咁鐘意鑽石⋯但最近買左隻求婚戒指之後⋯⋯

1001 回覆
800 Like 35 Dislike

想問下15萬budget買唔買到靚既卡半
如果在mabelle買Leo石(IGI證書)會唔會感覺cheap過GIA證書o個d?
去過鋪睇真係好閃,佢地話88切割
有無專業巴打幫下手
(64份,$39k)
想問下15萬budget買唔買到靚既卡半

如果在mabelle買Leo石(IGI證書)會唔會感覺cheap過GIA證書o個d?
有無專業巴打幫下手
(64份,$39k)

有無專業巴打幫下手
(64份,$39k)

心ote]識買就一定要老西都3ex,見到樓上有人話唔洗3ex咪害人啦,你買粒石返黎唔閃比人笑咩

3EX 就一定閃?
想請教閣下無實際數據可以分享下

冇 3ex d 內反射冇咁好,有唔係一定好,但冇3ex睇都唔洗睇[/quote]

有冇巴打可以幫手望望
GIA: LD09272850
0.91Carat
Colour E
Clarity VS2
Table 59%
呢排比女友逼婚
有冇巴打可以幫手望望
GIA: 1268616115
0.91Carat
Colour E
Clarity VS2
Table 59%
呢排比女友逼婚

呢個GIA Report no.先啱
有冇巴打可以幫手望望
0.91Carat
Colour E
Clarity VS2
Table 59%
呢排比女友逼婚

有冇巴打可以幫手望望
0.91Carat
Colour E
Clarity VS2
Table 59%
呢排比女友逼婚

我係bluenile網上睇咋
有冇巴打可以幫手望望
0.91Carat
Colour E
Clarity VS2
Table 59%
呢排比女友逼婚

有冇巴打可以幫手望望
0.91Carat
Colour E
Clarity VS2
Table 59%
呢排比女友逼婚

唔該巴打,咁照計要有得拎上手望先穩陣 上網粒粒都冇得你望,得張cert
可以分享下邊到買?

係周生生買咋,毒撚去樓上舖比人渣乾渣淨

周生生食水咁撚深都買
有錢
利申
上星期買左82份(0.82卡) D色 3EX N SI2 $26k
都覺得貴左d

SI2係近乎垃圾PK級quality 肉眼可以見到有瑕疵 話知你D色 3個excellent 無螢光啦..呢啲鋪好撚仆街 一咪用D色昆鳩啲水魚 2萬6
有冇巴打可以幫手望望
0.91Carat
Colour E
Clarity VS2
Table 59%
呢排比女友逼婚

唔該巴打,咁照計要有得拎上手望先穩陣 上網粒粒都冇得你望,得張cert

諗住買細鑽戒求婚,
不過女朋友暗示過寧願留d錢for future,
我budget預返5-6k, 新手唔想比樓上鋪老點,
請問係邊買較有保證,而又可以粒石大少少

我知道個budget好少,巴絲唔好笑小弟
認真想求婚時女朋友收到會開開心心
諗住買細鑽戒求婚,

諗住買細鑽戒求婚,

0.26會唔會真係細得過份左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞