以前唔明啲女人咁鐘意鑽石⋯但最近買左隻求婚戒指之後⋯⋯

1001 回覆
800 Like 35 Dislike
1245516647點睇

3ex切工同比例都屬於一流,可惜inclusion比較多,你睇左實物未? 就咁睇圖台面有堆crystal, 仲有伸展到girdle既feather, 鑲嵌時有機會惡化甚至崩石,我就唔會考慮

台面唔細心睇就睇唔到堆inclusions,不過我都驚腰邊條feather會係鑲石既時候惡化,整爆粒石

我自己就唔搏,不過間舖賣石再鑲崩粒石應該唔會入你數啦?
哩粒i3成粒雲石咁

https://youtu.be/hmMPD88O0XM
1245516647點睇

3ex切工同比例都屬於一流,可惜inclusion比較多,你睇左實物未? 就咁睇圖台面有堆crystal, 仲有伸展到girdle既feather, 鑲嵌時有機會惡化甚至崩石,我就唔會考慮

台面唔細心睇就睇唔到堆inclusions,不過我都驚腰邊條feather會係鑲石既時候惡化,整爆粒石

我自己就唔搏,不過間舖賣石再鑲崩粒石應該唔會入你數啦?

就算唔入我數都掃慶啦,所以都係搵過第二粒。
雖然呢粒石既比例真係唔錯
請問2244108592點睇?

Feather, Crystal, Knot, Needle, Indented Natural, Natural
就黎儲齊所有inclusions

Feather, Crystal, Knot, Needle, Indented Natural, Natural

仲有Clouds同surface graining, 揀過會唔會好d

仲有Clouds同surface graining, 揀過會唔會好d

真係好難揀
呢粒石大概應該值咩價位

真係好難揀
呢粒石大概應該值咩價位

三萬中至尾,我估,要睇實物

今日睇左上面兩粒實物,1.32ct真係大過1.01ct好多
但係1.01ct嗰粒又閃好多

巴把可唔可以指點下邊粒好
田金
買左呢隻 巴打點睇
田金
買左呢隻 巴打點睇

I1好難講,要睇石

Table細d感覺火彩係會變化多d,最後都係要睇你budget

係度咁多日都未貼過自己買果粒張cert

網上舗買的?

Table細d感覺火彩係會變化多d,最後都係要睇你budget

兩粒差唔多價錢,相差幾百蚊,點揀好

網上舗買的?

自己去舖頭揀,預先同店主講左要咩比例既石,次次去到都係得三幾粒 所以好快揀完

白色果條係裂紋, 另外大粒果兩粒係透明晶體,其餘都係塵

大果粒 間舖有冇心箭筒睇下對稱度? 夠對稱就go啦

網上舗買的?

自己去舖頭揀,預先同店主講左要咩比例既石,次次去到都係得三幾粒 所以好快揀完

巴打用咩鏡影可以影到咁清

網上舗買的?

影箭用環型既USB枱橙+macro鏡

其他就就咁用鴨寮街LED燈打

btw有冇咩方法可以清潔哂粒石上面既所有塵 我想係下星期求婚之前幫佢影多輯沙龍

網上舗買的?

影箭用環型既USB枱橙+macro鏡

其他就就咁用鴨寮街LED燈打

btw有冇咩方法可以清潔哂粒石上面既所有塵 我想係下星期求婚之前幫佢影多輯沙龍

拎去金鋪/買個個地方搵人洗洗佢 加油巴打

多謝巴打
我自己都用水加布捽過一次,因為我以為爪邊果d係膠水印,但店主話應該係戒指電鍍之後既水痕,叫我試下自己清潔 係抹得甩既,但係d塵都積得好快

多謝巴打
我自己都用水加布捽過一次,因為我以為爪邊果d係膠水印,但店主話應該係戒指電鍍之後既水痕,叫我試下自己清潔 係抹得甩既,但係d塵都積得好快

你個盒係咪絨面黎,不過我想再問下30mm Marco 影唔影到咁清,黎緊要我地幫公司影相戒指,但我攝影零技巧

方唔方便講大約幾錢左右
請問7246888180有咩評價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞