以前唔明啲女人咁鐘意鑽石⋯但最近買左隻求婚戒指之後⋯⋯

1001 回覆
800 Like 35 Dislike

我上網係my jewellery睇16k左右,諗住budget都係咁上下

愛飾果d石又真係...

係bluenile睇?仲有無網可以睇下??
thxthx

你搵緊萬六連托包哂?
睇下行家巴打有冇堆介

萬6淨石,連托萬8左右??
thxthx,pm佢先

你預二千蚊18k托啦

我篤左粒0.8c/J/3EX/Med,低色得黎加med blue fluorescence
https://www.bluenile.com/hk/diamond-search?stockno=LD08174121

0.52c/E/3EX/None,想白d就要犧牲份數,哩兩個例子只供參考
https://www.bluenile.com/hk/diamond-search?stockno=LD08177841
巴打可唔可以幫手睇下依幾粒石?

剩石budget 65k,又係用黎求婚,睇左好耐都揀唔掂

唔該晒

又cavity又crystal又g color

我上網係my jewellery睇16k左右,諗住budget都係咁上下

愛飾果d石又真係...

thxthx

你搵緊萬六連托包哂?
睇下行家巴打有冇堆介

thxthx,pm佢先

你預二千蚊18k托啦

我篤左粒0.8c/J/3EX/Med,低色得黎加med blue fluorescence
https://www.bluenile.com/hk/diamond-search?stockno=LD08174121

感謝
巴打可唔可以幫手睇下依幾粒石?

剩石budget 65k,又係用黎求婚,睇左好耐都揀唔掂

唔該晒

2244367001 - 65k唔好買H色啦
1245893906 - 65k唔好買G色啦
7246691761 - 65k唔好買I色啦
1249997601 - SI1,睇左實物未?個crystal可接受的話就哩粒最好,不過其實65k挨近d一卡的話搵D/E色VS應該好易

呢粒點睇?

愛飾果d石又真係...

thxthx

你搵緊萬六連托包哂?
睇下行家巴打有冇堆介

thxthx,pm佢先

你預二千蚊18k托啦

感謝

BN買的話加埋個托就咁既價錢,雖然有退款但係你寄返去又要上網買保險又盛都幾舊水,所以你諗真d

呢粒點睇?

0.73/D/VS1/3EX/N
切割比例幾好,Cloud, Feather, Needle, Pinpoint哩d inclusions睇實物先講得到,不過VS1應該唔死得人既

愛飾果d石又真係...

thxthx

你搵緊萬六連托包哂?
睇下行家巴打有冇堆介

thxthx,pm佢先

你預二千蚊18k托啦

感謝

BN買的話加埋個托就咁既價錢,雖然有退款但係你寄返去又要上網買保險又盛都幾舊水,所以你諗真d

咁搵你買得唔得??

呢粒點睇?

0.73/D/VS1/3EX/N
切割比例幾好,Cloud, Feather, Needle, Pinpoint哩d inclusions睇實物先講得到,不過VS1應該唔死得人既

H&A 全部唔係table

你搵緊萬六連托包哂?
睇下行家巴打有冇堆介

thxthx,pm佢先

你預二千蚊18k托啦

感謝

咁搵你買得唔得??

借張卡俾你碌呀
想問下4.04 GIA E SI1 幾多錢?

唔該哂巴打

你搵緊萬六連托包哂?
睇下行家巴打有冇堆介

thxthx,pm佢先

你預二千蚊18k托啦

感謝

咁搵你買得唔得??

借張卡俾你碌呀

我以為你有做賣石

你預二千蚊18k托啦

感謝

咁搵你買得唔得??

借張卡俾你碌呀

我以為你有做賣石

賣石果d巴打可能未起身又或者已經冇追post

買o左呢隻, Piaget好撚貴.....
訂婚指環 G34LK400

Piaget Elégance訂婚指環,鉑金,鑲襯單顆圓形美鑽(約0.5克拉)。

Piaget Elégance訂婚指環,鉑金,鑲襯單顆圓形美鑽(約0.5克拉)。

牌子野實貴 btw幾錢

牌子野實貴 btw幾錢

六皮
男人老狗竟然因為粒鑽石而唔捨得
而唔係因為呢粒鑽石背負住既意義

鑽石嘅意義係商人賦予
男人老狗竟然因為粒鑽石而唔捨得
而唔係因為呢粒鑽石背負住既意義

鑽石嘅意義係商人賦予

人在西門下, 那得不低頭?
因為結婚果陣無咩錢
老公買咗swarovski水晶介指求婚
戴出街個個都以為係直野

好女人
咁搵你買得唔得??[/quote]
借張卡俾你碌呀[/quote]
我以為你有做賣石[/quote]
賣石果d巴打可能未起身又或者已經冇追post[/quote]
J軟巴
想問下粒石夠唔夠閃係咪都睇佢粒石既比例??呢個我唔識睇
我心目中諗住60份左右,f/g colour
巴打點睇Tiffany 無GIA証書?
巴打點睇Tiffany 無GIA証書?

買牌子真係得個名
咁搵你買得唔得??

借張卡俾你碌呀[/quote]
賣石果d巴打可能未起身又或者已經冇追post[/quote]
J軟巴
我心目中諗住60份左右,f/g colour[/quote]
如果60份左右,台面56-61%,冠角34-36度,亭角40-41度,總深60-62%,裙邊中至厚,都已經好好了,不過60份同80份大小淨幾遠下,J色80份加medium blue螢光只要唔起霧都可以睇落似G色
咁搵你買得唔得??

借張卡俾你碌呀

J軟巴
我心目中諗住60份左右,f/g colour[/quote]
如果60份左右,台面56-61%,冠角34-36度,亭角40-41度,總深60-62%,裙邊中至厚,都已經好好了,不過60份同80份大小淨幾遠下,J色80份加medium blue螢光只要唔起霧都可以睇落似G色[/quote]
因為螢光溝返淡d黃色??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞